Sony: Minder downloadable content, meer op de disc

Rob Dyer van Sony Computer Entertaiment America heeft in een interview met Gamasutra verteld dat hij liever heeft dat ontwikkelaars meer content op de discs zetten en minder als downloable content verkopen.

Omdat er ook mensen zijn die geen mogelijkheid hebben om internet op hun console aan te sluiten, lopen sommige gamers deze content mis. Hij wil graag dat 100 procent van de mensen van de content kan genieten en niet maar 70 tot 73 procent. Dyer vertelt:

    “That way, 100 percent of the users are going to get it. What are we, north of 70 percent on the network now? 73, I think. Microsoft probably the same… [That’s] still a significant number of people that aren’t able to get, whether they don’t have broadband, whether they just flat out can’t get on the network. Whether or not you do it, they’re not using it. I want it on the disc, that way when they buy it, they get it. So, if I can do that, that’s great.

    Now, you can talk about why DLC is important to help limit the used game business and to keep people holding onto [the game]. I’m all about that, too. I love that. But I want it on the disc so that 100 percent out there that can play this thing”.

Ook vindt Dyer de focus van Microsoft om downloadable content exclusief te maken “hysterical”.

    “I think it’s hysterical that they’re aggressive about that because if you’re a publisher and a developer, you have to make a decision as to how you’re going to have that delivered as a DLC exclusive. They’ve got two different machines. Are you going to give it for the arcade user or the guy that actually has a hard drive. We don’t have to worry about that.

    We also have the ability to put a lot more than 9 gigs on a Blu-ray disc, and in fact, I want to do more than that because it really shows off the difference between our machine and their machine”.

Waarschijnlijk zullen ontwikkelaars door deze uitspraken niet minder downloadable content gaan verkopen, aangezien ze daarmee ook veel extra inkomsten krijgen.

  1.   
    GameAC's avatar

    Zo hoort het ook gewoon.

  2.   
    Th3 Click3r's avatar

    Is inprinciepe is het wel beter inderdaad… maar dan wel alleen om die reden, want stel je hdd gaat een keer kapot kan je alles wat je ooit gekocht heb gewoon weer opnieuw downloaden:P Tenminste wel op de XBOX360, weet niet hoe het bij de PS3 werkt… 😆

  3.   
    xHouse's avatar

    Zo moet het!

  4.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    dat is een uitspraak om blij mee te zijn 😆

  5.   
    MauriceV's avatar

    Zo hoort het ook, ik vind dat idee van al die ontwikkelaars dat in de toekomst alles gedownload moet worden maar niks, ik heb liever wat tastbaarders, games in een doosje dus.

  6.   
    .Stan's avatar

    MauriceV schreef, "Zo hoort het ook, ik vind dat idee van al die ontwikkelaars dat in de toekomst alles gedownload moet worden maar niks, ik heb liever wat tastbaarders, games in een doosje dus."

    Inderdaad. Toen ik vandaag mijn Limited Edition van Red Dead Redemption binnenkreeg snapte ik dat ook weer. Hoe mooi een doosje kan zijn en een volledig Nederlands boekje 😀 En niet te vergeten de kaart van het spel 8)

  7.   
    ps3 gek's avatar

    xHouse schreef, "Zo moet het!"

    idd 🙄

  8.   
    MaTriX's avatar

    Ik vind dat als een game zijn geld waard is met gameplay, funfactor en redelijk lange gameplay speeltijd dat een DLC best mag voorkomen, ik vind het maar puur gezeur wat sony nu doet, laat ze eerst naar zichzelf kijken en dan bijvoorbeeld met name God of War 3 als de beste man gaat zeiken over ontwikkelaars dan kan die beter beginnen bij hun eigen studio`s.

    Th3 Click3r schreef, "Is inprinciepe is het wel beter inderdaad… maar dan wel alleen om die reden, want stel je hdd gaat een keer kapot kan je alles wat je ooit gekocht heb gewoon weer opnieuw downloaden:P Tenminste wel op de XBOX360, weet niet hoe het bij de PS3 werkt… 😆 "

    Alles kan kapot gaan het is en blijft technologie en als een HDD kapot gaat download je het gewoon *GRATIS want je hebt de 1e keer er al voor betaald* opnieuw.

  9.   
    DGonlag2's avatar

    Mooi, al vind ik het zelf niet erg om het via internet te downloaden, maar voor mensen die dat niet kunnen is het wel handig. Het zou ook wel mooi zijn als ze eens lieten zien waarom een blu-ray ook blu-ray is. Op de xbox hebben ze dezelfde game met (bijna) geen verschil in graphics. Laat ze maar zien waarom die blu-ray zo handig is! 😉

  10.   
    WesterW's avatar

    Zo´n belofte klinkt altijd mooi… nu nog ook echt doen Sony!

  11.   
    LittleRemco01's avatar

    Top 🙂 😆

  12.   
    Th3 Click3r's avatar

    matrix50″]Ik vind dat als een game zijn geld waard is met gameplay, funfactor en redelijk lange gameplay speeltijd dat een DLC best mag voorkomen, ik vind het maar puur gezeur wat sony nu doet, laat ze eerst naar zichzelf kijken en dan bijvoorbeeld met name God of War 3 als de beste man gaat zeiken over ontwikkelaars dan kan die beter beginnen bij hun eigen studio`s.

    [quote=”Th3 Click3r schreef, "Is inprinciepe is het wel beter inderdaad… maar dan wel alleen om die reden, want stel je hdd gaat een keer kapot kan je alles wat je ooit gekocht heb gewoon weer opnieuw downloaden:P Tenminste wel op de XBOX360, weet niet hoe het bij de PS3 werkt… 😆 "

    Alles kan kapot gaan het is en blijft technologie en als een HDD kapot gaat download je het gewoon *GRATIS want je hebt de 1e keer er al voor betaald* opnieuw.[/quote]

    ja klopt gratis dat had ik er niet bij gezet:P vergeten…:P

  13.   
    Rijstekorrel's avatar

    Klopt wel dat er mensen zijn die met hun console niet op internet kunnen, Ik heb laast ook iemand ze ps3 moeten updaten omdat die geen spellen konden spelen goed en sommige fiilms deden het ook niet.

  14.   
    Vinstaro's avatar

    Normailteit!! 😀

  15.   
    Vinstaro's avatar

    .Stan schreef, "

    ”MauriceV” schreef, "Zo hoort het ook, ik vind dat idee van al die ontwikkelaars dat in de toekomst alles gedownload moet worden maar niks, ik heb liever wat tastbaarders, games in een doosje dus."

    Inderdaad. Toen ik vandaag mijn Limited Edition van Red Dead Redemption binnenkreeg snapte ik dat ook weer. Hoe mooi een doosje kan zijn en een volledig Nederlands boekje 😀 En niet te vergeten de kaart van het spel 8) "

    Inderdaad ik ook! 😀

  16.   
    Vinstaro's avatar

    ”DGonlag2″ schreef, "Mooi, al vind ik het zelf niet erg om het via internet te downloaden, maar voor mensen die dat niet kunnen is het wel handig. Het zou ook wel mooi zijn als ze eens lieten zien waarom een blu-ray ook blu-ray is. Op de xbox hebben ze dezelfde game met (bijna) geen verschil in graphics. Laat ze maar zien waarom die blu-ray zo handig is! 😉 "

    Ik heb beide consoles en ik zie wel veel verschil blu ray maakt alles wat scherper en realistischer, dus ik vind ps3 echt veel mooier! 😀

  17.   
    Moon-Hero's avatar

    Nu alleen die verschrikkelijke Steam nog! 🙄

  18.   
    nanathan's avatar

    Hij heeft wel gelijk maar met DLC verdienen de makers nog wat dus ze zullen het zeker niet laten.