Bungie kan aan andere Activision titels werken

Gisteren was het populair nieuws, de aankondiging van Bungie dat het voor een periode van tien jaar zou gaan samenwerken met Activision. Bungie sprak toen nog over de ontwikkeling van één IP, maar wellicht is dat nog niet alles .

In een interview met een PR-persoon bij Bungie, Brian Jarrard om specifiek te zijn, kwam namelijk het volgende naar voren:

    “It’s a discussion that might come up, but they partnered with us specifically based on the vision that we have, and the universe and games that we want to bring to the world in the next decade.

    “Who’s to know if there are other discussions where we have chances to work together in other areas, but that wasn’t one of the core talking points in making this deal.”

Bungie sluit dus niet uit dat het aan andere Activision titels zou gaan werken. Veel mensen denken hier vanzelfsprekend meteen aan Modern Warfare en ook analist Arvind Bathia denkt dat die mogelijkheid bestaat.

Hij zei namelijk dat Bungie “would be a very good fit” om Infinity Ward te vervangen en zo de ontwikkelaar te worden van toekomstige Modern Warfare-titels. Sony heeft ons in ieder geval laten weten zeer blij te zijn met deze nieuwe samenwerking:

    “Combining Bungie’s creativity with the incredible power of PlayStation 3 will add serious muscle to action gaming.”

    “We look forward to extending Bungie’s ‘next big action game universe’ with PS3 users.”

Dit is natuurlijk een uitgelezen kans voor Sony, nu de werken van Bungie niet meer alleen naar de Xbox 360 zullen gaan. Op deze manier kunnen ook PlayStation 3-gebruikers genieten van de games van Bungie. Halo zullen ze echter moeten missen, Microsoft bezit namelijk de volledige rechten op de Halo-franchise en de franchise zal om die reden ook nooit op de Playstation verschijnen. We zijn in ieder geval reuze benieuwd wat de samenwerking van Bungie met Activision ons allemaal gaat brengen op het gebied van games.

  1.   
    AtRewrite's avatar

    Ik denk niet dat Bungie het slecht zou doen als ze Infinity Ward vervangen als ik zo naar Halo kijk. 8)

  2.   
    soulzx3's avatar

    ach ja, als het maar goede games worden!!

  3.   
    Cirdan's avatar

    Call of Halo right? ^^

  4.   
    Alias's avatar

    Tjah nu Infinity Ward aan het afbrokkelen is moet er toch iemand aan Modern Warfare 3 werken. 😆

  5.   
    dreo[s]'s avatar

    zo lang ze maar goeie games maken kan het me niet schelen

  6.   
    Kilerden's avatar

    Ik heb liever ’n nieuwe IP

  7.   
    JonsoN's avatar

    Call of Duty gaat dus heeel erg uitgemolken worden..
    Activision mag van mijn part wel eens met iets anders komen dan die verlepte filmgames of Call of duty..

  8.   
    MaTriX's avatar

    “Combining Bungie’s creativity with the incredible power of PlayStation 3 will add serious muscle to action gaming.”

    Tja Bungie heeft al bewezen dat de Xbox krachtig genoeg is aan serieus action gaming, maar ja bedrijven maken graag arrogante opmerking maar ja MS kan er ook een potje van als het op arrogantie aan komt.

  9.   
    Dude…'s avatar

    zou niet eens un slecht idee zijn

  10.   
    Thundergamer's avatar

    Shit nu gaat cod naar de klote. Ik heb vanmiddag een stuk gameplay gezien van halo:reach en vond het om eerlijk te zijn waardeloos ik bedoel hoe kan je 3 meter hoog springen en er zit totaal geen taktiek in dat spel. Bungie verkloot nu ook andere consoles waar ik nu dus ook mee te maken heb 😥

  11.   
    killingdj0's avatar

    lol bungie is veeeel beter dan infinity ward hun hebben me nog nooit teleurgesteld net als valve

  12.   
    delta62's avatar

    Thundergamer schreef, "Shit nu gaat cod naar de klote. Ik heb vanmiddag een stuk gameplay gezien van halo:reach en vond het om eerlijk te zijn waardeloos ik bedoel hoe kan je 3 meter hoog springen en er zit totaal geen taktiek in dat spel. Bungie verkloot nu ook andere consoles waar ik nu dus ook mee te maken heb 😥 "

    Wat zeg je me nou? Geen tactiek in Halo? Over een obstakel heen springen vergd al meer tactiek dan de hele multiplayer mw2 8)

  13.   
    HeroWulf's avatar

    Ik vind dat ze gewoon aan iets compleet nieuws moeten beginnen. En niet verder gaan werken aan cod of zo want dat is volgens mij een game waar bungie niet al zijn kwaliteiten kan laten zien. En het zou zonde zijn als ze die niet allemaal lieten zien. 🙂