Brain Training is geen echte training voor je brein

De hele hype rondom breintraining-games is alweer afgekoeld, maar toch probeerde wetenschappers van Nature te bewijzen dat deze games onze hersenactiviteit helemaal niet stimuleren. Een beetje aan de late kant, maar de dames en heren van Nature hebben wel een punt in dit verslag.

In het onderzoek hebben de wetenschappers de hersenactiviteit van maar liefst 11,000 vrijwilligers opgemeten. Voor zes weken lang werden deze vrijwilligers in drie groepen gesplitst: een groep waarin de mensen de Brain Training games deden, een groep waarin ze op een standaard manier de hersenactiviteit stimuleerden en een groep waarin de vrijwilligers willekeurige vragen beantwoordden.

Conclusie? In alle drie de groepen werd de hersenactiviteit gestimuleerd, maar geen enkele groep bleek significant meer of betere hersenactiviteit te vertonen. Zo concludeerde de wetenschappers van Nature dat Brain Training geen echte training voor je brein betekent. Van Brain Training wordt je alleen maar beter in Brain Training, niet slimmer.

 1.   
  Vinstaro's avatar

  Niemand hier dacht toch echt dat je slimmer werd van braintraining, kom op man. ๐Ÿ™„

 2.   
  GameAC's avatar

  Captain Obvious strikes again!

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  Kan je je eigen IQ dan hoger maken dan? Ik dacht dat dat gewoon van af je geboorte vast lag ๐Ÿ™„ En als je een hoog IQ hebt ben je wel slim, maar het geeft niet aan of je veel weet ๐Ÿ˜‰

 4.   
  Verbeemen's avatar

  het brein trainen vind ik toch belangrijker dan slimmer worden, want door een beter brein kan je sneller leren dus word je sneller slimmer ๐Ÿ™‚ princiepe van een student ๐Ÿ™‚ afgetrainde hersenen nemen makkelijker leerstof op

 5.   
  toeter83's avatar

  onzin je kan leren of je kan niet leren simpel

 6.   
  Sarge's avatar

  Gewoon een spel zo als een ander: Je oefent en dan word je er goed in..

 7.   
  Defensie's avatar

  als je gaat spellen en je hebt de vragen goed denk je dat je slimmer bent maar blijf een spel :p

 8.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  duh, was ook puur voor zo’n zwakke ds game. ๐Ÿ˜ก

 9.   
  WesterW's avatar

  Ben ik de enige die zich nu genakt voelt?