PlayStation 3 krijgt 3D-support bij volgende firmware?

Het ziet ernaar uit dat de PlayStation 3 een 3D-support voor games zal krijgen bij de volgende firmware update, nummer 3.20, als we de Japanse site AV Watch mogen geloven. Vorig jaar maakte Sony bekend dat ze games draaiende kreeg met 3D-ondersteuning en het lijkt op 10 juni werkelijkheid te worden.

De bron meldt tevens dat een aantal games een re-release krijgt, zoals LittleBigPlanet, Killzone 2 en Super Stardust HD. Deze vernieuwde versies zijn dan in 3D te spelen. Sony heeft echter nog niets bevestigd.

  1.   
    ckerigon's avatar

    Oke wat moeten we dan gaan verwachten?
    Allemaal met zown brilletje of denkt sony soms dat iedereen zown special 3D tv heeft? :S de mensen die dat niet hebben krijgen dan toch juist wazig beeld zonder een 3D tv..

  2.   
    supergrunt's avatar

    ”kitt.h.3″ schreef, "Oke wat moeten we dan gaan verwachten?
    Allemaal met zown brilletje of denkt sony soms dat iedereen zown special 3D tv heeft? :S de mensen die dat niet hebben krijgen dan toch juist wazig beeld zonder een 3D tv.."

    mee eens moeten ze goed uitwerken en voorzichtig mee zijn,
    als er iets niet goed werkt dan wordt het een flop en zie het nut nog steeds niet maarja.

  3.   
    BulletKill's avatar

    Volgens mij gaan ze een beetje te snel, want bijna niemand heeft volgens mij een 3D TV, en volgens mij komt dat eerst uit in Japan en Amerika, en dan jaar later ofzo hier.

  4.   
    RobinMulder's avatar

    Ja maar bij de game of the year edition van Batman zit een 3d brilletje en kan je ook in 3D spelen zonder zo’n televisie volgens mij.

  5.   
    calkie's avatar

    kijk bleu ray gaat 3d ondersteunen en zal een optie op de films krijgen die het hebben met 3d aan of uit heb ik begrepen . personelijk vind ik het slim word wel 1 van de eerste 3d speler op de markt en nog rete goed koop ook voor iets wat toch een gimmick is wat maar even duurt je huidige bleuray kan overgens ook geupdate worden . veel van de huidige pc spellen kan je ook al in 3d spelen als je een 3d setje koopt van logitec en die zijn ook niet wazig als je het gewoon speeld .vind het zelf meer iets voor films dan voor games offline lijkt het me ook nog wel cool maar hoe wil je dit goed doen in mf2 mp lijkt mij niet echt fijn werken

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    supergrunt schreef, "

    ”kitt.h.3″ schreef, "Oke wat moeten we dan gaan verwachten?
    Allemaal met zown brilletje of denkt sony soms dat iedereen zown special 3D tv heeft? :S de mensen die dat niet hebben krijgen dan toch juist wazig beeld zonder een 3D tv.."

    mee eens moeten ze goed uitwerken en voorzichtig mee zijn,
    als er iets niet goed werkt dan wordt het een flop en zie het nut nog steeds niet maarja."

    Als je even logisch na denkt dan zal de 3D ondersteuning heus niet standaard staan, Dit zal je aan moeten zetten in de opties van een spel of in de opties van je ps3. Sony weet heus wel dat niet iedereen een 3Dtv heb of een 3d bril heeft hier voor.

  7.   
    wajan7's avatar

    ja of ik een 3d onderstuinenede tv heb

  8.   
    brambo69's avatar

    iedereen heeft nu hd en moeten ze nu weer 3d aanschaffen 😛

  9.   
    soldierarjan's avatar

    heb net nieuwe tv maand ofzo ga niet weer nieuwe kopen om 3d te kunnen game voor films is leuk af en toe maar game zie niet snel gebeuren op groote schaal en heb hekel aan die brillen als die weg zijn zal is over denken

  10.   
    Daniel Z's avatar

    Je hebt géén 3D-TV nodig om games in 3D te spelen.

  11.   
    nanathan's avatar

    dan wil ik mn killzone 2 wel inruilen voor een 3D versie :p

  12.   
    brambo69's avatar

    oh las net op pu.nl dit
    3D gamen zonder 3D TV
    Een beetje zelfrespecterende gamer heeft toch wel een HD scherm op z’n kamer staan tegenwoordig. Dat was voor veel mensen een flinke investering, maar als het aan Sony ligt moeten we deze schermen straks allemaal weer gaan inruilen voor een peperduur 3D scherm! Wat zou het meesterlijk zijn als we alsnog gewoon onze ‘oude’ HD TV kunnen gebruiken voor het 3D gebeuren wat deze zomer gaat losbarsten, toch?

    Op de GDC heeft Darkworks een stukje software laten zien, genaamd Trioviz waarmee het mogelijk moet zijn om toch het 3D effect te krijgen, zonder dat je daar een nieuwe TV voor nodig hebt. De ‘magic’ gebeurt volgens Darworks geheel in de software en de speciale 3D brillen en zo kan straks iedereen genieten van een 3D beeld. Deze software is beschikbaar voor ontwikkelaars en is bedoeld voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Klinkt goed, of niet dan? Check alle info hier.