Molyneux: Ik ben een talentloze zak

Onze grote vriend Peter Molyneux, onder andere bekend van de Fable-serie en zijn interessante uitspattingen, heeft weer een leuke uitspraak gegaan. In een interview met de website CVG noemde hij zichzelf namelijk een talentloze zak.

    “There was this amazing moment when a piece of research came back that showed us more than half the people who played Fable II understood and used less than half the features in the game.”

    “And as soon as you see that you think: ‘Oh my God. What a talentless bastard I really am.‘ How can I have made a game in which people actually understood less than half of its mechanics? It’s like making a film that makes people think: ‘It looks quite cool. I don’t know what the hell is going on, but it seems quite cool.‘

Molyneux was dus niet zo tevreden met zichzelf toen hij hoorde dat meer dan 50% van de Fable II-spelers minder dan helft van de gameplay-mechanieken van het spel gebruikt. Het lijkt er dan ook op dat Molyneux het hierdoor met Fable III toch wat anders aan gaat pakken. Zo maakte hij eerder al bekend dat Fable III geen echte RPG meer zal zijn en ook geen HUD meer zal hebben.

  1.   
    Neolite's avatar

    Ik kijk al lang niet meer op van de rare uitspraken die Molyneux maakt. Hij roept en schreeuwt van alles, maar wat daar uiteindelijk van waar is… 😉

  2.   
    Tha Destiny's avatar

    Dat klopt. Zelfkennis heeft ie wel 🙂

  3.   
    R1chardTM's avatar

    Neolite schreef, "Ik kijk al lang niet meer op van de rare uitspraken die Molyneux maakt. Hij roept en schreeuwt van alles, maar wat daar uiteindelijk van waar is… 😉 "

    Ach het geeft ons weer leuke dingen om te volgen. 😛

  4.   
    Kilerden's avatar

    Aw molly 🙁 Ik begreep Fable 2 wel hoor 🙂 😳

  5.   
    Dotz's avatar

    Schreeuwt hij hiermee niet gewoon om aandacht? 😳 Ik vind wel dat hij talent heeft hoor!

  6.   
    najreteip's avatar

    Zolang hij goeie games blijft maken zegt hij maar wat hij wil…

  7.   
    -050- Critical's avatar

    het blijft toch een hele rare man die molyneux:P
    beetje aandacht tekort denk ik zo.

    wel een leuke redenatie

  8.   
    stuffedgamer's avatar

    goede zelfkennis inderdaad

  9.   
    soulzx3's avatar

    onze peter heeft een openbaring, alhoewel het wel klopt, zonder internet zijn bijv. de demon doors van fable 2 onmogelijk, met internet is het nog moeilijk, en de alignment is ook wel raar in fable2, ook het hele huis en kinderen idee is bij fable 2 onduidelijk, hij heeft misschien wel gelijk, maar het zijn desondanks tog vette games

  10.   
    GameAC's avatar

    Eindelijk een uitspraak van Molyneux die wel ergens op slaat. De meest overrated gamedesigner ooit.

  11.   
    TotalPicnic's avatar

    nu vraag ik me af of ik de game wel helemaal heb begrepen XD

  12.   
    M247's avatar

    ”soulzx3″ schreef, "onze peter heeft een openbaring, alhoewel het wel klopt, zonder internet zijn bijv. de demon doors van fable 2 onmogelijk, met internet is het nog moeilijk, en de alignment is ook wel raar in fable2, ook het hele huis en kinderen idee is bij fable 2 onduidelijk, hij heeft misschien wel gelijk, maar het zijn desondanks tog vette games"

    De onduidelijkheid van bepaalde dingen heeft m inderdaad de das om gedaan. Zodra ik mijn dame om “sweet love” vroeg had ik het huis ook vol met pottekijkers. En dat vind mevrouw natuurlijk een probleem! Geen idee hoe je die lui uit je huis krijgt.

    Het concept was goed, al had Molyneux inderdaad wat meer aandacht mogen besteden aan uitleg van de mogelijkheden. Puzzelen is leuk, alleen niet om achter gameplay elementen te komen imho.

  13.   
    xHouse's avatar

    Mmmhh.

    Beter toch dat hij het weet van zichzelf dan zo mensen die denken dat hun games gewoon perfect zijn.

    Maar ’t blijft een raar persoon, daar bewonder ik hem wel langs een kant, hij is ontzettend verwarrend. 😉

  14.   
    TimD167's avatar

    Tis toch juist perfect dat ie zichzelf en zijn spellen zo kritisch bekijkt. Hierdoor maakt ie alleen maar betere spellen.
    En ik vraag me nu idd af: “heb ik eigenlijk wel alles begrepen en gedaan in Fable 2?” 😕

  15.   
    delta62's avatar

    Lol, die gozer kan lullen zeg 😆

  16.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    is dat die kel uit GN radio met zn natal is bla bla bla shit in dat geval kan die beter in de kerk gaan werken zo praat ie tenminste 😆

  17.   
    HeroWulf's avatar

    lol. ik weet niet wat ik niet begreep aan fable 2

  18.   
    Deja Vu's avatar

    Gelijk heeft hij.