Nintendo had Natal kunnen hebben in plaats van Microsoft

Project Natal is het ambitieuze project van Microsoft om games te besturen door middel van je lichaam en stem met slechts een tweeogige camera als controller. Recent bleek echter dat het idee voor een dergelijke 3D-camera eerder al eens op het bureau van Nintendo-baas Satoru Iwata heeft gelegen.

Het bedrijf 3DV heeft namelijk in 2007 bij Nintendo een balletje opgegooid betreffende een soortgelijke camera, maar Iwata wees het idee af. De 3D-camera zou te duur worden op de markt en zou hoogstwaarschijnlijk niet goed vallen bij het huidige Nintendo-publiek. Tevens was Iwata bang dat de camera niet genoeg replaywaarde zou hebben voor de Nintendo-games.

Twee jaar later verschijnt het project met de 3D-camera op de E3 2009 en gaat Microsoft ervandoor met het plan en heeft Nintendo haar kans gemist. Nu is het aan Microsoft om te bewijzen dat Iwata fout zat toen hij het concept afwees…

  1.   
    Dy-88's avatar

    als natal nu een hit wordt lacht microsoft nintendo helemaal uit.
    maar k denk ook dat toen die tijd de technologie niet goed genoeg was om het in combinatie met games te gebruiken. de wii werkte al amper. indd nintendo heeft hier echt n kans gemist als natal een succes wordt 🙄

  2.   
    matti3067's avatar

    Waarschijnlijk word natal wel goed, maar ik denk niet de het grote publiek het gaat kopen. Ik denk dat het te duur word en de meeste mensen het teveel op de wii vinden lijken. word het een groot succes dan is “nitendo out of businnes”. Nou ja, ze hebben tog nooit egt meegedaan met hun wii. 😕

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ja idd project had nintendo ook kunnen verzinnen

  4.   
    baaser88's avatar

    ”matti3067″ schreef, "Waarschijnlijk word natal wel goed, maar ik denk niet de het grote publiek het gaat kopen. Ik denk dat het te duur word en de meeste mensen het teveel op de wii vinden lijken. word het een groot succes dan is “nitendo out of businnes”. Nou ja, ze hebben tog nooit egt meegedaan met hun wii. 😕 "

    nintendo heeft de meeste consoles van iedereen verkocht dus zeg niet dat ze niet mee doen

  5.   
    MaTriX's avatar

    Geef mij maar een ouderwetse controller 😀

  6.   
    cookymonster's avatar

    Nintendo is gewoon voor een ander publiek dus volgens mij doet dat er allemaal niet zo toe.

  7.   
    xHouse's avatar

    cookymonster schreef, "Nintendo is gewoon voor een ander publiek dus volgens mij doet dat er allemaal niet zo toe."

    Inderdaad.

    Project Natal lijkt me wel leuk voor een paar keer, maar na een paar keer zal het mij toch vervelen.

  8.   
    supergrunt's avatar

    uhm… project natal wordt maar iets van 60 euro heb ik gelezen dus gewoon betaalbaar en voor die prijs gaan veel mensen het halen

  9.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    ”baaser88″ schreef, "[quote=”matti3067″]Waarschijnlijk word natal wel goed, maar ik denk niet de het grote publiek het gaat kopen. Ik denk dat het te duur word en de meeste mensen het teveel op de wii vinden lijken. word het een groot succes dan is “nitendo out of businnes”. Nou ja, ze hebben tog nooit egt meegedaan met hun wii. 😕 "

    nintendo heeft de meeste consoles van iedereen verkocht dus zeg niet dat ze niet mee doen[/quote]

    en de wii is daarna massaal aan de kant gezet omdat je het maar een maandje speelt, en dan wordt het saai. ik heb in al die motion controls geen vertrouwen, het is eventjes leuk maar ik denk dat de meesten daarna weer overstappen op het echte gamen.

  10.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ik snap niet waarom mensen dit met Nintendo vergelijken, het is een totaal andere technoligie. De motion controller van de ps3 de Arc is wel vergelijkbaar met de Wii omdat je met een controller speelt. Natal werkt totaal anders, daar speel jij met je gehele lichaam, spraak herkenning, het herkent zelfs jou gezicht. Dus die vergelijkenis zie ik nergens. Dit is pure jaloezie van Nintendo. Wat Microsoft nu doet is een geheel nieuw ding. 🙄 Nintendo is ook niet slecht, maar het geeft jou minder moed om door te spelen als op de xbox 360 of de Ps3.

  11.   
    HeroWulf's avatar

    Beter dat microsoft Natal doet. Die pakken het veel beter aan dan Nitendo. En ik heb een x-box 360 geen wii 😀