2010 Fast Forward: LEGO Harry Potter: Years 1-4


Twee games over Indiana Jones. Twee games over Star Wars. En als kers op de taart een deel met Batman in de hoofdrol. De LEGO-games schieten als paddenstoelen op een natte eerste herfstdag uit de grond. In 2010 kunnen we ons opmaken voor de eerste vier jaar uit de Harry Potter-serie. Wordt het weer het vertrouwde liedje of verrast ontwikkelaar Traveller’s Tales ons met een kleine revolutie in de LEGO-spellen?

Magische lego
In LEGO Harry Potter: Years 1-4 speel je de eerste vier rumoerige jaren van Harry Potter op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus na. Gebaseerd op de wereldbekende boeken van J.K. Rowling zal het verhaal voor velen oud nieuws zijn, maar de wereld die Rowling zo mooi gecreëerd heeft biedt genoeg plaats voor meerdere film en games. Iedereen die de afgelopen tien jaar onder een steen heeft geleefd raad ik aan eerst de boeken of films onder de loep te nemen, aangezien de satirische humor het spel vooral zijn charme geeft.

Het doel is om in verschillende omgevingen vijanden te verslaan, puzzels op te te lossen en LEGO-steentjes te verzamelen, waar je spulletjes en karakters mee kunt kopen. Zo kun je ronddwalen door het Verboden Bos, spullen kopen in de Wegisweg of het grote mysterieuze kasteel Zweinstein uitpluizen. Ook kun je lessen volgen, toverspreuken gebruiken, punten voor je afdeling verdienen, toverdrankjes maken en lekker uitwaaien op je bezemsteel. LEGO Harry Potter zal in tegenstelling tot de andere lego spellen veel meer een open wereld bieden waarin je kunt doen en laten wat je wilt.

[SCREENSHOTS]

Van je neefje tot je oma
LEGO Harry Potter is een spel dat een uitzonderlijk grote doelgroep aan zich zal weten te binden. Het spel is geschikt voor je oma van 75, maar ook je neefje van 7 kan zich opperbest vermaken in de wondere magische wereld van Harry Potter. Als 21 jarige, verbitterde adolescent met een voorliefde voor horror, bloed en geweld heb ik altijd kunnen genieten van de LEGO-spellen. Dit komt voornamelijk door de humor die de spellen vanaf dag één heeft gekenmerkt. Spelend als Hermelien, Ron of Harry zul je vaak een glimlach niet kunnen onderdrukken. Het is namelijk de humor die van de LEGO-spellen meer maken dan de zoveelste platformer. Sowieso is het gebrek aan humor een groot gemis binnen het medium gaming, waardoor spellen als LEGO Harry Potter fantastisch zijn om met een koud pilsje of cola op een loze zondagavond te spelen. De sfeer, graphics en humor vormen een uitgebalanceerd spel dat vooral met een vriend of vriendin erg leuk is om te spelen.

Voorlopige conclusie
LEGO Harry Potter zal geen baanbrekende vernieuwing doorvoeren, maar de magische sfeer, de nodige humor en vertrouwde gameplay beloven wederom een geslaagd deel binnen de LEGO-serie. De belofte van een grotere wereld waarin je kunt ronddwalen tot je een ons weegt heeft mij in ieder geval benieuwd gemaakt naar LEGO Harry Potter. Een gouden formule hoeft wat mij betreft ook niet veranderd te worden, zolang je de kwaliteit maar constant houdt.

LEGO Harry Potter: Years 1-4 verschijnt in 2010 voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii, PSP en Nintendo DS.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Ik verheug me al op het doolhof aan het einde van deel 4, want dat wordt waarschijnlijk een moeilijk level 😛

  2.   
    ChielB's avatar

    Kunnen ze vast de gameplay mee oprekken tot 100+ uren speeltijd. 😉

  3.   
    GameAC's avatar

    Eh, serieus?

  4.   
    Disnoxxio's avatar

    K vind deze spellen voor lol altijd harstikke leuk, voor de kidneren 😉

  5.   
    MaTriX's avatar

    Mijn vrouw is helemaal lego games gek dus deze komt er zeker bij voor haar.

  6.   
    Joost de Vries's avatar

    ”matrix50″ schreef, "Mijn vrouw is helemaal lego games gek dus deze komt er zeker bij voor haar."

    En stiekem geniet je er zelf ook van 8)

  7.   
    Marijn-8-Gerrard's avatar

    waar blijft lego lord of the rings?