Borderlands wereldwijd goed voor 2 miljoen exemplaren

Dat Borderlands een lekkere titel is, is inmiddels wel duidelijk en het is altijd fijn als daar ook goede verkoopcijfers aan gekoppeld zijn. Take 2, het moederbedrijf van 2K, heeft vandaag naar buiten gebracht dat Borderlands tot nu toe twee miljoen keer over de toonbanken is gevlogen. Dit wereldwijde succes maakt Borderland een van de meer succesvollere titels van het bedrijf en de tactiek om niet bang te zijn voor Modern Warfare 2 heeft goed uitgepakt. De toekomst van deze franchise is dan ook rooskleurig:

  “Borderlands from 2K Games has now sold over 2 million units worldwide and has established itself as a key franchise for Take-Two, for which the Company has long-term publishing rights.”

Borderlands speelt zich af in een grote, verwoeste wereld die Pandora heet. Volgens de verhalen ligt er ergens een enorme buitenaardse schat en die wil iedereen wel hebben. Zodoende is Pandora overspoeld met criminelen en schatzoekers, wat ook zo’n beetje jouw rol is. De wereld is overigens geheel vrij te verkennen als je liever wat meer gaat free-roamen dan heel strak de hoofdzakelijke verhaallijn te volgen.

Borderlands wordt omschreven als ‘Diablo meets Mad Max’ en het spel is een mix van science fiction en een first-person shooter met RPG-elementen. De RPG-elementen die de game bevat kennen veel meer diepgang dan een doorsnee shooter. Verder beschikt de game over een coöperatieve online-modus, waarin je met maximaal vier spelers kunt spelen, en ruim 15 miljoen wapens! Ontwikkelaar Gearbox heeft een speciaal systeem ontwikkeld dat automatisch uit een enorme database met onderdelen verschillende unieke wapens met unieke eigenschappen samen kan stellen, wat voor ongekend veel unieke wapens zorgt.

Lees voor meer informatie over Borderlands ook eens onze review of bekijk ons video-interview met Randy Pitchford.

Borderlands is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Het eerste pakket met downloadable content, The Zombie Island of Dr. Ned, is inmiddels ook via Steam, Xbox LIVE en het PlayStation Network verkrijgbaar.

 1.   
  superdedupe's avatar

  het spel verdient het ook, toptitel waar heel veel uren in gaan. ik kan niet wachten op die nieuwe dlc waarmee je wapens op kan slaan… ik hoop dat je oneindig wapens op kan slaan…

 2.   
  matdriks's avatar

  Het was een leuk spel, maar toch nog wel enige kanttekeningen.
  Ik ben erg benieuwd naar Borderlands 2

 3.   
  firehopper211's avatar

  matdriks schreef, "Het was een leuk spel, maar toch nog wel enige kanttekeningen.
  Ik ben erg benieuwd naar Borderlands 2"

  Vervolg ging volgens mij borderworlds heten.

 4.   
  b00m666's avatar

  ik snap bij sommiger spellen niet dat ie zo goed is man ik bedoel borderlands lijkt leuk maar de enige reden waarom ik em nie koop is omdat ie te cartoonachtig is :/

 5.   
  Moon-Hero's avatar

  Ga zo door Borderlands.

 6.   
  XTR17's avatar

  ”b00m666″ schreef, "ik snap bij sommiger spellen niet dat ie zo goed is man ik bedoel borderlands lijkt leuk maar de enige reden waarom ik em nie koop is omdat ie te cartoonachtig is :/"

  Een domme rede dan, want het spel is echt goed 😀 Dat cartoon gevoel went zo en speelt wel lekker.

 7.   
  Mr Sonic's avatar

  Ik gun het ze wel,ik vind het een hele toffe game.

 8.   
  Rock-in's avatar

  Lijkt mij ook een zeer gaaf spel, helaas trekt mijn systeem dit spel niet anders had ik het allang gehad. 😛

 9.   
  JonsoN's avatar

  ”b00m666″ schreef, "ik snap bij sommiger spellen niet dat ie zo goed is man ik bedoel borderlands lijkt leuk maar de enige reden waarom ik em nie koop is omdat ie te cartoonachtig is :/"

  Ik kn wel janken als ik jou berichten lees..