Blinden moeten ook kunnen gamen, aldus Stevie Wonder

Als het aan de blinde artiest Stevie Wonder ligt, moeten er games worden ontwikkeld voor blinde mensen. Hij vindt dat ook zij moeten kunnen genieten van de gehele game-industrie. Dit wist hij te melden op de Video Game Awards (VGA) 2009.

    “I want to see the companies that make these video games make them accessible so that people like myself can enjoy them too.”

Wonder was er te gast om de ‘Best Music Game Award’ uit te reiken, die naar The Beatles: Rock Band is gegaan. Tijdens de uitreiking daagde hij ontwikkelaars uit om games te gaan ontwikkelen voor blinden. Dus wellicht dat in de toekomst ook deze mensen de wereld van het gamen kunnen ontdekken.

  1.   
    Mrn.'s avatar

    Ik ben benieuwd hoe zij dat voor elkaar zouden krijgen. Anders is het toch een mijlpaal in de gameindustrie als het gaat lukken.

  2.   
    Lapixx's avatar

    Een Zork remake met een text-to-speech toevoeging, meteen leuk voor liefhebbers van de ‘retro’ games πŸ™‚

  3.   
    ckerigon's avatar

    Idd ze kunnen best iets doen met geluid..

  4.   
    QuanThoX's avatar

    Geluid, Trillingen, Voice lijkt me dan wel iets πŸ™‚

  5.   
    StuntelX's avatar

    er bestaan toch al braile toetsenborden??

    daar zouden ze best eens wat mee kunnen doen.
    zeker als ze dat ook in combinatie doen met geluid zouden ze al klaar zijn.

  6.   
    The Nostra NL's avatar

    leuk idee voor de wii die grapics zijn toch vertieft en niemand die er dan over zeurd hahaha

  7.   
    GameAC's avatar

    Niet winstgevend genoeg. Zo simpel is het. De grote 3 gaat het niet doen. Ze zullen gewoon niet genoeg van die games verkopen.

  8.   
    Lapixx's avatar

    GameAC schreef, "Niet winstgevend genoeg. Zo simpel is het. De grote 3 gaat het niet doen. Ze zullen gewoon niet genoeg van die games verkopen. "

    Eerder een kip/ei verhaal. Blinde mensen kopen pas games als ze die ook kunnen spelen, en ontwikkelaars/uitgevers beginnen pas aan een dergelijke game als er markt voor is. Zelfde als breedbeeld, HD, enzovoorts. Het is een redelijk dure gok.

  9.   
    Silent Assasin's avatar

    Ja… en de dove moeten ook muziek kunnen luisteren πŸ˜• kom op mensen, waar ben je nou mee bezig!

  10.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ik heb wel op YouTube (en een andere website) een jongen gezien die MMORPG’s kon spelen en hij was natuurlijk blind, puur door op het geluid te letten en zen broer hielp hem wel met als hij in dat spel wat nodig had en waar sommige dingen stonden.

  11.   
    Rijstekorrel's avatar

    Silent Assasin schreef, "Ja… en de dove moeten ook muziek kunnen luisteren πŸ˜• kom op mensen, waar ben je nou mee bezig!"

    Ja precies en hoe moeten die mensen z’n spel kopen of zien dat dat spel leuk voor hun is, En als ze hem hebben hoe moeten ze dan hun console vinden en tv en die aan zetten.

    En leuke is nog hoe moeten ze de disc er goed in doen dat die niet op ze kop zit.

  12.   
    JonsoN's avatar

    Carlos0_0″][quote=”Silent Assasin schreef, "Ja… en de dove moeten ook muziek kunnen luisteren πŸ˜• kom op mensen, waar ben je nou mee bezig!"

    Ja precies en hoe moeten die mensen z’n spel kopen of zien dat dat spel leuk voor hun is, En als ze hem hebben hoe moeten ze dan hun console vinden en tv en die aan zetten.

    En leuke is nog hoe moeten ze de disc er goed in doen dat die niet op ze kop zit.[/quote]

    Ik weet niet of je ouders of vrienden hebt, maar volgens mij is dat het grootste probleem nog niet hoor..:P

  13.   
    GameAC's avatar

    Lapixx schreef, "

    ”GameAC” schreef, "Niet winstgevend genoeg. Zo simpel is het. De grote 3 gaat het niet doen. Ze zullen gewoon niet genoeg van die games verkopen. "

    Eerder een kip/ei verhaal. Blinde mensen kopen pas games als ze die ook kunnen spelen, en ontwikkelaars/uitgevers beginnen pas aan een dergelijke game als er markt voor is. Zelfde als breedbeeld, HD, enzovoorts. Het is een redelijk dure gok."

    Niet waar. Er zijn simpelweg te weinig blinde gamers (en dan ook nog jonge blinde gamers). Dus je afzetgebied is te klein om te investeren. Het heeft niks met jouw verhaal te maken.

  14.   
    GutZilla's avatar

    Zoiets bestaat al, keb eens een documentaire gezien over een virtual reality apparaat dat het mogelijk maakt om blinden t virtueel dingen te laten ”zien”. Kweet nie precies hoe het werkt BTW…

  15.   
    LittleRemco01's avatar

    Braille Hero , Coming Out For PS3 And Xbox 360

  16.   
    Selective93's avatar

    Succes, ik hoop dat het lukt :).

  17.   
    Boxer's avatar

    GutZilla schreef, "Zoiets bestaat al, keb eens een documentaire gezien over een virtual reality apparaat dat het mogelijk maakt om blinden t virtueel dingen te laten ”zien”. Kweet nie precies hoe het werkt BTW…"

    door een computer op je rug mee te dragen die de ‘randen’ van het ‘veld’ weet kun je simpelweg met een een geluidssignaal al een soort doolhof spel maken

    En er is volgens mij ook al een website die hiervoor recensie’s doet (of dat was voor dove gamers)

  18.   
    Disnoxxio's avatar

    Het zou echt geweldig wezen voor de mensen die blind zijn of slechtziend hun hebben er net zoveel recht op πŸ˜‰

  19.   
    JonsoN's avatar

    Disnoxxio schreef, "Het zou echt geweldig wezen voor de mensen die blind zijn of slechtziend hun hebben er net zoveel recht op πŸ˜‰ "

    Dat zeker ja, alleen dit gaat om een uitspraak van 1 “bekende” man, ik denk dat het niet haalbaar is, en als dat wel het geval is zal er een lekker prijskaartje aan komen hangen.

  20.   
    nickkok14's avatar

    QuanThoX schreef, "Geluid, Trillingen, Voice lijkt me dan wel iets :)"

    Allemaal heel ingewikkeld hoor, zal dan ook nog wel ff duren voor ze iets hebben πŸ˜› πŸ˜›

  21.   
    makiejh's avatar

    stel, het lukt ze en het word een succes, dat zou een vooruitgang wezen van heb ik jou daar πŸ™„