Left 4 Dead demake in de maak

Left 4 Dead 2 ligt natuurlijk in de schappen en in het kader van ‘zombieknallen’ hier een leuk nieuwtje. Eric Ruth is een indie gamedeveloper en maakt retro games volledig in het kader van de 8bit NES. Nu is hij bezig met een zogenaamde “demake” van de eerste Left 4 Dead. Op vier januari is deze gratis te downloaden. Of de game Steam haalt is nog maar de vraag, maar Valve is wel al op de hoogte van het project en vindt het hilarisch. Een onofficiële “trailer” vind je hier.


Left 4 Dead 2 is, zoals de naam al aan mag geven, het vervolg op het enorm succesvolle Left 4 Dead. Net zoals in het origineel kunnen we weer aan de slag met vier overlevenden om te strijden tegen eindeloze hordes zombies. Het betreft dit keer alleen geen Louis, Zoey, Bill of Francis, want Left 4 Dead bevat namelijk vier volledig nieuwe overlevenden. Daarnaast bevat Left 4 Dead 2 ook nog andere nodige veranderingen om het een waar vervolg te maken. Zo bevat de game vijf nieuwe campagnes, meer dan tien nieuwe wapens en kunnen we het opnemen tegen nieuwe speciale geïnfecteerden, zoals de Charger, de Jockey en de Wandering Witch.

Tevens verkrijgt Left 4 Dead 2 direct ondersteuning voor zowel Survival Mode als Versus Mode en zelfs Scavenge Mode. Om dit alles aan te sturen maakt de A.I. Director ook zijn terugkeer, maar niet in de vorm zoals we die gewend zijn, want Left 4 Dead 2 bevat namelijk een verbeterde versie van de A.I. Director, welke in staat is om de omgevingen te veranderen terwijl je speelt, om de spelers een grotere uitdaging voor te schotelen.

Left 4 Dead 2 is verschenen voor de PC en Xbox 360.

 1.   
  Deadstriker's avatar

  Echt vet! 8)

  Wat zijn de systeemeisen? 😛

 2.   
  gragon3's avatar

  lol, wel n grappig idee ja :p

 3.   
  craz's avatar

  oke dat ziet er zo saai uit.

 4.   
  Rock-in's avatar

  Geniaal, vooral die blauw zombies. 😛

 5.   
  Timmeh's avatar

  Is grappig dat ze dit doen, maar word dit dan gratis, want als je dit moet kopen dan zullen alleen de oude lui die zweren bij de NES en de SNES het kopen