Borderlands vliegt de deur uit in de VS

Herinner je nog de uitspraak van analist Michael Pachter, die enkele dagen geleden zei dat Borderlands op een zelfmoordmissie is gestuurd? De mensen van ontwikkelaar Gearbox Software zullen Pachter nu hard uitlachen, want de game vliegt werkelijk de winkels uit in de Verenigde Staten. In diverse regio’s zijn winkels binnen enkele dagen al door hun voorraad heen en nieuwe exemplaren worden vandaag of morgen verwacht. Ook de pre-order van de PC-versie via Steam loopt zeer goed, dus het ziet er naar uit Borderlands zich zeker staande zal weten te houden.

Vanaf morgen kunnen we in Europa met de consoleversies aan de slag en een week later volgt de PC-versie. Wij hebben al heel wat speeluren aan de game besteed, dus binnenkort kun je hier op GamersNet de review van Borderlands lezen.

Borderlands speelt zich af in een grote, verwoeste wereld die Pandora heet. Volgens de verhalen ligt er ergens een enorme buitenaardse schat en die wil iedereen wel hebben. Zodoende is Pandora overspoeld met criminelen en schatzoekers, wat ook zo’n beetje jouw rol is. De wereld is overigens geheel vrij te verkennen als je liever wat meer gaat free-roamen dan heel strak de hoofdzakelijke verhaallijn te volgen.

Borderlands wordt omschreven als ‘Diablo meets Mad Max’ en het spel is een mix van science fiction en een first-person shooter met RPG-elementen. De RPG-elementen die de game bevat kennen veel meer diepgang dan een doorsnee shooter. Verder beschikt de game over een coöperatieve online-modus, waarin je met maximaal vier spelers kunt spelen, en ruim 15 miljoen wapens! Ontwikkelaar Gearbox heeft een speciaal systeem ontwikkeld dat automatisch uit een enorme database met onderdelen verschillende unieke wapens met unieke eigenschappen samen kan stellen, wat voor ongekend veel unieke wapens zorgt.

Lees voor meer informatie over Borderlands ook eens onze uitgebreide E3-preview of bekijk ons video-interview met Randy Pitchford.

Borderlands verschijnt 23 oktober voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De PC-versie volgt op 30 oktober.

  1.   
    matdriks's avatar

    ik heb ook al gekocht.
    Hoop morgen me nieuwe onderdelen voor me pc te krijgen dat ik meteen high graf. kan

  2.   
    zultrax's avatar

    heb hem al gespeeld bij een vriend op de 360, zag er zeker leuk uit alleen hou uit niet van rpg’s (rps)

  3.   
    gragon3's avatar

    ik heb nog steeds die PS3 DLC code xD

  4.   
    Xposer's avatar

    mm mij lijkt het wel een nice game maar ik hoop dat mijn pc het aankan

    quad core 2.4
    4 gb geheugen
    ati radeon 4350 hd 512 mb

  5.   
    JonsoN's avatar

    In your face Pachter! 😀 Ik wist het wel.. (A)

  6.   
    /DareDevil's avatar

    Ik heb hem gisteren gehaald voor de Xbox360 echt een supervette game ik speel hem met 4 vrienden dus echt chill. Goed loot systeem knallen is vet focking veel wapens echt leip 😆

  7.   
    The Beaver's avatar

    die Analisten toch Ook hé, denken altijd alles beter te weten dan de echte analisten de Gamers zelf.

  8.   
    Neolite's avatar

    Borderlands heeft gewoon als grote voordeel dat het eerder uitgebracht is dan de ”concurrentie” en hierdoor zijn mensen toch eerder geneigd om het spel dan te kopen. En het is gewoon een goed spel wat zich goed onderscheidt door de aparte grafische stijl. 😉

  9.   
    JonsoN's avatar

    Neolite schreef, "Borderlands heeft gewoon als grote voordeel dat het eerder uitgebracht is dan de ”concurrentie” en hierdoor zijn mensen toch eerder geneigd om het spel dan te kopen. En het is gewoon een goed spel wat zich goed onderscheidt door de aparte grafische stijl. 😉 "

    Er zijn dus ook genoeg mensen die dit spel liever hebben dan die concurrentie!.. niet iedereen is rijk genoeg om meerdere games te kopen, dus oor heel veel mensen is dit spel de eerste keuze.. 😉

  10.   
    /DareDevil's avatar

    JonsoN schreef, "

    ”Neolite” schreef, "Borderlands heeft gewoon als grote voordeel dat het eerder uitgebracht is dan de ”concurrentie” en hierdoor zijn mensen toch eerder geneigd om het spel dan te kopen. En het is gewoon een goed spel wat zich goed onderscheidt door de aparte grafische stijl. 😉 "

    Er zijn dus ook genoeg mensen die dit spel liever hebben dan die concurrentie!.. niet iedereen is rijk genoeg om meerdere games te kopen, dus oor heel veel mensen is dit spel de eerste keuze.. ;)"

    Tis gewoon een goede game die is aangeslagen.

  11.   
    Disnoxxio's avatar

    haahh :p
    op zicht wel mooi 😛

    maarja game spreekt mij niet aan 🙄