Gerucht: L.A. Noire krijgt ook een PC-versie

In 2006 werd L.A. Noire als een PlayStation 3-exclusive aangekondigd, maar later kwam uitgever Rockstar met het nieuws dat er ook een Xbox 360-versie in aantocht is. Op het LinkedIn-profiel van Carl Ross, Senior Lightning Artist bij Team Bondi, staat echter vermeld dat L.A. Noire ook op de PC zal verschijnen.

Rockstar heeft nog niet op dit gerucht gereageerd en op de website van het bedrijf staat de PC ook nog niet als platform bij de game vermeld. Verkeerde informatie van een lid van het ontwikkelteam, of heeft men nog iets om binnenkort officieel aan te kondigen? We houden het in de gaten…

L.A. Noire is een klassiek detectiveavontuur dat zich afspeelt in het Los Angeles aan het eind van de jaren ’40. Je moet een aantal gruwelijke moorden oplossen en je komt er te diep met je neus in te zitten. Gevolg is dat je binnen no-time tot aan je nek in de stront zit in de onderwereld van The City of Angels.

Ontwikkelaar Team Bondi heeft het Los Angeles uit de jaren ’40 zeer nauwkeurig nagebouwd voor deze game. Nog geen tientallen freeways, nog geen Afro-Amerikanen die rappen dat ze uit Compton en Long Beach komen, nog geen rolschaatsende meisjes op Santa Monica Beach Boulevard. Nee, in die tijd ging het om misdaad, drugs, jazz, corruptie en Hollywood. De game kent meerdere eindes en de keuzes van de speler hebben veel invloed op het verhaal en de uitkomst van de zaak. Verder speelt de Amerikaanse Marine een sleutelrol in het verhaal van L.A. Noire en de game krijgt tevens diverse side-missions, gebaseerd op echte cases uit 1947.

L.A. Noire zal verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  RinusReetRidder's avatar

  Zal wel een foutje zijn, Rockstar heeft het toch niet zo op pc games. Misschien later nog als port mocht de game op de consoles goed verkopen.

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  PC games zijn altijd wel goed 😛

 3.   
  JonsoN's avatar

  Laten we hopen, want hij lijkt me super.. 🙂