Accu PSP Go niet te verwijderen wegens piraterij

De eerste modellen van de PlayStation Portable vielen al snel ten prooi aan hackers, die dankzij een speciale Pandora-accu het mogelijk maakten om gedownloade games vanaf een geheugenstick af te spelen op de PSP.

Volgens John Koller van Sony heeft men met de PSP Go voor drastische maatregelen gekozen met hardwarematige beveiliging. De accu van de PSP Go is namelijk niet te vervangen, waardoor een gehackte accu niet op de nieuwe PSP te installeren is. Hij verklaarde:

    “You won’t be able to rip your games and play them on the system, the firmware precludes that. There’s no external battery, so there’s a number of protections put into place on the system.”

Lees voor meer informatie over de PSP Go ook eens onze PSP Go column.

  1.   
    kasper1221's avatar

    slim =D

  2.   
    Yostie Montana's avatar

    Daar is lekker over nagedacht. Als je accu dus kapot gaat, kan je mooi een nieuwe psp gaan kopen 😡

  3.   
    Mrn.'s avatar

    Yostie Montana schreef, "Daar is lekker over nagedacht. Als je accu dus kapot gaat, kan je mooi een nieuwe psp gaan kopen 😡 "

    Maar hoe maak je een accu kapot, dan moet je ook wel heel erg ruw met je PSP (Go) omgaan!

  4.   
    ChielB's avatar

    Het zal allicht gewoon te repareren zijn mocht je accu defect raken, maar er is dus niet meer sprake van zo’n losse battery pack zoals bij de oudere PSP modellen.

  5.   
    Thundergamer's avatar

    Accu PSP Go niet te verwijderen wegens piraterij

    Bedoelen ze hier niet mee – ”Accu PSP Go niet te verwijderen voor een uurtje na de release wegens piraterij”? 😛 😆

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    ze vinden heus wel wat anders op zonder batterij

  7.   
    DeAdSeYe's avatar

    En als je de PSP Go nou eens open maakt? Dan kom je toch nog steeds bij de accu. Want als ze een accu kunnen maken waardoor je de PSP als illigaal software kunt gebruiken hebben ze ook echt wel verstand van de hardware wat erin zin. En voor somige mensen is het nogal handig om een 2de accu bij je te hebben voor als je niet dagelijks bij een stopcontact bent om hem op te laden. En dan komt er ook nog erbij kijken tot de accu dagelijks achteruit gaat met het opladen of het gebruik van de PSP Go.

  8.   
    Alias's avatar

    Yostie Montana schreef, "Daar is lekker over nagedacht. Als je accu dus kapot gaat, kan je mooi een nieuwe psp gaan kopen 😡 "

    Leuke is dat het volgens de Nederlandse wet verplicht is om 2 jaar garantie te geven op elektronische apparatuur, gaat de accu van je PSP kapot? Dan moet je hem hoogstwaarschijnlijk opsturen ter reparatie en moeten ze gratis je PSP repareren of vervangen. Indien het binnen de garantieperiode van 2 jaar is en niet door eigen toedoen schade is toegebracht (garantievoorwaarden).

    DeAdSeYe schreef, "En als je de PSP Go nou eens open maakt?"

    Dan vervalt simpelweg de garantie op je product. Heb je dan iets aan je PSP zal je het zelf moeten betalen. Meestal hebben dergelijke apparaten ergens een verzegeling zitten waardoor ze kunnen zien of hij ooit opengemaakt is ja of nee.

  9.   
    DeAdSeYe's avatar

    Dat snap ik tot je garantie dan vervalt. Er zit een verzegeling erin. Maar stel nou voor ik heb dat ding 1 jaar en heb 2 jaar garantie. En men accu wordt te zwak of raakt op een of andere manier kapot. Hoe wil je hem dan vervangen zonder tot dan je garantie vervalt want ik heb dan nog 1 jaar. En zelfs een verzegeling houd het echt niet tegen want ze vinden altijd wel wat nieuws uit.

  10.   
    Alias's avatar

    Zoals ik al zei valt dat dan onder de garantie en moet je heb opsturen voor reparatie. Je bent hem dan even kwijt maar daarna heb je gewoon weer een goed werkende PSP, inclusief vernieuwde of resterende garantie ligt er aan hoe ze het opgelost hebben.

  11.   
    PixelShooter's avatar

    marintje schreef, "

    ”Yostie Montana” schreef, "Daar is lekker over nagedacht. Als je accu dus kapot gaat, kan je mooi een nieuwe psp gaan kopen 😡 "

    Maar hoe maak je een accu kapot, dan moet je ook wel heel erg ruw met je PSP (Go) omgaan!"

    Juist ja 🙄 En wat als je nu al een paar jaartjes je PSP Go hebt, en de batterij versleten raakt? (Verminderde batterijduur) Dan kan je idd wéér een nieuwe PSP Go kopen, terwijl het enkel aan de batterij ligt.

    Maar waar ik vooral nu op wacht, is dat ze dit hele zaakje regelen voor de PSP 3000. Met de komst van deze nieuwe PSP hoop ik niet dat iedereen zich nu hierop gaat richten.

  12.   
    ricklen's avatar

    DOH >.< net als of er geen andere manier is om dat ding te kraken...

  13.   
    DeAdSeYe's avatar

    Nou dan als je hem opstuurt voor reperatie dan kunnen ze ook weer de verzegeling erop zetten. Dus kortom waar het hele verhaal over gaat om de accu in de psp Go te zetten stopt echt niet de piraterij.