XMB-veranderingen moeten elke keer klein zijn

Op de Gamescom 09 is bekend geworden dat met firmware 3.0 voor de PlayStation 3 weer kleine veranderingen worden aangebracht aan het menu, de XMB, van de console. De baas van Sony Worldwide Studios (SWS), Shuhei Yoshida, heeft laten weten zeer tevreden te zijn met deze kleine aanpassingen.

  “I think it’s the right step forward. Especially we wanted to make the PlayStation 3 a bit more alive-feeling, something you want to check out and boot up every day and see what’s going on.”


Volgens Yoshida is dat de beste strategie om mensen blij te maken met de interface van een spelcomputer. De beste man ziet niets in grote veranderingen in de XMB, iets wat Microsoft wél heeft gedaan met de interface van de Xbox 360. Deze veranderde namelijk vrij extreem.

Sony wil de XMB dus elke keer een tikje levendiger maken met kleine vernieuwingen en niet opeens alles veranderen. Zo blijft de consument enthousiast om te zien wat er nieuw is.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik ben het opzich wel eens met deze uitspraak het is leuker als er af en toe een update komt met wat leuke dingen erbij, dan dat alles gelijk veranderd word en nieuwe dingen erbij komen zodat je geen nieuwe updates krijgt met leuke dingen een tijdje.

 2.   
  craz's avatar

  Van mij zou het allemaal in een keer mogen 😛

 3.   
  Neolite's avatar

  Het is en blijft een keuze die je maakt. Als je er voor kiest om steeds kleine veranderingen door te brengen betekend dit ook dat je soms een maand moet wachten met het uitbrengen van een nieuwe optie voor de console. En dat terwijl hij bijvoorbeeld klaar is om geïmplementeerd te worden. 😉