Gearbox verklaart heftige boxart Borderlands

Randy Pitchford, directeur van ontwikkelaar Gearbox, heeft in een interview wat tekst en uitleg gegeven omtrent de recent onthulde boxart van Borderlands. Op het hoesje zien we namelijk duidelijk de nieuwe visuele stijl, maar ook een character die suggereert zichzelf door z’n kop te schieten. Mild uitgedrukt een nogal controversiële keuze van Gearbox.

Volgens Pitchford is er intern heel veel gesproken over wat de definitieve boxart zou worden, maar dit vond men het beste bij de game passen. Gearbox heeft altijd gezegd dat Borderlands “will blow your mind” en op die uitspraak speelt men nu in. Pitchford verklaarde:

    “The motive is about the goals of a box cover – you want to evoke something, get attention and have something honest to say about the promise of the game. Judging from the response so far, it looks like it was the right call.”

Gevoel voor humor kan de mensen van Gearbox in elk geval niet ontzegd worden.


Van de makers van Brothers in Arms komt dit keer een futuristische shooter, die zich afspeelt op meerdere planeten. Welvaart en zelfs beschaving zijn er ver te zoeken, maar je hebt wél de beschikking over een half miljoen verschillende wapens. Zie maar eens te overleven in een wereld die je amper iets te bieden heeft… Borderlands staat bol van de sfeer en originaliteit en zal zeker een groot deel van de FPS-liefhebbers ontzettend aanspreken. Niet in de laatste plaats om de gigantische aantallen aan beloofde wapens.

Borderlands wordt omschreven als ‘Diablo meets Mad Max’ en het spel is een mix van Science Fiction en een first-person shooter met RPG-elementen. De RPG-elementen die de game bevat kennen veel meer diepgang dan een doorsnee shooter. Verder beschikt de game over een coöperatieve online-modus, waarin je met maximaal vier spelers kunt spelen.

Lees voor meer informatie over Borderlands ook eens onze uitgebreide E3-preview.

Borderlands verschijnt 23 oktober voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Baker502's avatar

    Zo erg is het niet eens. 🙄

  2.   
    martijn901's avatar

    vind hem ook niet echt schokkend maar hij schiet er wel vet uit

  3.   
    SN0WIE's avatar

    Hij is gewoon hard grappig 😛

  4.   
    MarijnPF's avatar

    Ik vind hem ook wel vet. 8)

  5.   
    /DareDevil's avatar

    Hij is wel vet 😆

  6.   
    Maffia173's avatar

    Zeker vet 😀

  7.   
    Rrm's avatar

    ziet er toch goed uit? Dat zoiets als controversieel wordt gezien… inGTA schiet je honderden mensen door hun hoofd, vergeleken met dit 😛

  8.   
    GODhimself NL's avatar

    Maar dat staat niet op de cover (GTA) 😉

    Je weet toch dat er genoeg mensen zijn die graag willen zeiken over de inhoud of uiterlijk van een game en nu dus ook het hoesje.

    Als dat nog niet gebeurd is zou mij dat verbazen.

  9.   
    JonsoN's avatar

    Mooie cover 🙂