Binnenkort releasedatum Final Fantasy XIII bekend

Binnen een aantal weken zal de officiële releasedatum bekend worden gemaakt van Final Fantasy XIII, aldus Square Enix directeur Yoichi Wada. Het gaat hier echter wel om de Japanse release, welke momenteel op “Winter 2009” is gefocust. Verwacht wordt dat we de datum te horen krijgen net voor of op de Tokyo Game Show (TGS), die van 24 tot en met 27 september is.

Wada wist daarnaast te melden dat de ontwikkeling van de game soepel verloopt. Het is natuurlijk ook duidelijk dat alleen de PlayStation 3-versie in 2009 verschijnt in Japan, tevens is Final Fantasy XIII speelbaar op de Tokyo Game Show.

Final Fantasy XIII is het nieuwste deel in de Final Fantasy-reeks en zal een nieuw verhaal vertellen onder de noemer: Fabula Nova Crystalli. Dit betekent ‘een nieuw verhaal van het kristal’ en komt uit het Latijn. Final Fantasy XIII wordt ontwikkeld met de ‘White Engine’, die speciaal voor de game ontwikkeld is en deze engine moet ervoor zorgen dat de game een grafisch pareltje wordt. Het verhaal kent een donkere setting en het nieuwe vechtsysteem moet zowel oude als nieuwe fans een bijzondere ervaring bieden.

In de lente van 2010 zal Final Fantasy XIII verschijnen op de PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    Infector's avatar

    Nog een deftige serie…
    Hopelijk komt ie niet te laat…