Piraterij bestrijd je door kwalitatieve games, aldus Valve

Piraterij in de gamewereld is een groot probleem, maar Valve heeft er een nuchtere mening over. Het bedrijf vindt namelijk dat je het downloaden van games tegenhoudt door goede titels af te leveren en door deze regelmatig te voorzien van updates. Affiniteit met een spel is belangrijk, zegt Doug Lombardi van Valve. Door nuttige updates kopen mensen liever de legale versie van de game.

  “I think that it’s probably true to say that gamers tend to have affinity for the games that they like, so if you’re doing your job and making a good game, and providing a high level of service for that game at the time of release and post-release, I’m guessing you’re probably less of a victim of piracy and trade, because people want to have the full copy, the legal copy, and have all the updates.”

Als je games produceert die mensen bevallen en daarbij een goede service biedt, zowel voor de release als na de release, dan wekt dat de aandacht naar de consument. Op die manier zou piraterij de kop ingedrukt kunnen worden.

 1.   
  craz's avatar

  Het zou ook tegen kunnen werken en dat de ontwikkelaar juist weer verlies draait als die een kwalitatieve game maakt. En ik vind dat er zat kwalitatieve games zijn op de pc. Ook al ben ik een console-gamer.

 2.   
  Daniel Z's avatar

  @yagamer, piraterij vindt niet alleen op de PC plaats. Ook de Xbox 360 lijdt er flink onder.

 3.   
  nurie's avatar

  ze moeten denk ik het niet als een volwassene zien, want deze is wat rijker, maar als een puber, want die hebben niet zoveel geld en wil dus liever alles gratis

 4.   
  )GN(-Erik's avatar

  nurie schreef, "ze moeten denk ik het niet als een volwassene zien, want deze is wat rijker, maar als een puber, want die hebben niet zoveel geld en wil dus liever alles gratis"

  Nou dat gaan ze toch gewoon werken voor hun centen 🙄 Heb ik ook moeten doen hoor 😛 Niet dat ik nu ook al mijn games koop (misschien 1% van alle games die ik gespeeld heb is zelf gekocht :P), en ik vind dat Valve wel gelijk heeft want op de PC komen bijna alleen maar crappy console ports uit met slechte besturing, vind je het gek dat iedereen dan gaat downloaden.

  Echt super goeie games koop ik wel gewoon: UT2004, Prince of Persia Warrior Within, Worms Armageddon, en Halo PC heb ik wel allemaal zelf gekocht 😉 Ik ga denk ik ook wel de origineel van The Force Unleashed PC versie halen, en ook van de nieuwe Alien versus Predator, en Dreamkiller die me allemaal super tof lijken 😆

 5.   
  Alfa Warrior's avatar

  Helemaal gelijk in goeie updates en niet te vergeten een goeie Multiplayer.

 6.   
  runman44's avatar

  perfecte voorbeeld”:

  Left 4 Dead

  zelf gekocht, omdat het gwn geniaal is denk ik, ik kocht het gwn 😀

 7.   
  Neolite's avatar

  @Daniel-Z Het is ook heel makkelijk om een xbox360 te ”flashen”, zodat hij Back-ups kan afspelen. Met een kabeltje en een computer kan je het al doen.

  @)GN(-Erik En jij denkt dat ze niet werken om een game af te krijgen. Die mensen werken langer dan jij waarschijnlijk ooit zult gaan doen. Vooral in de laatste weken voor de deadline zijn ze meestal ook gewoon ’s nachts bezig met de game om hem af te krijgen. En er zijn nog steeds heel veel goede titels op de pc, daar komt bij dat het strategy genre niet werkt op een console. 😉

 8.   
  )GN(-Erik's avatar

  Neolite schreef, "@Daniel-Z Het is ook heel makkelijk om een xbox360 te ”flashen”, zodat hij Back-ups kan afspelen. Met een kabeltje en een computer kan je het al doen.

  @)GN(-Erik En jij denkt dat ze niet werken om een game af te krijgen. Die mensen werken langer dan jij waarschijnlijk ooit zult gaan doen. Vooral in de laatste weken voor de deadline zijn ze meestal ook gewoon ’s nachts bezig met de game om hem af te krijgen. En er zijn nog steeds heel veel goede titels op de pc, daar komt bij dat het strategy genre niet werkt op een console. 😉 "

  Ja dat weet ik, maar 70% van de PC games blijven gewoon slechte console ports (Terminator, Transformers, Mercenaries 2, Call of Juarez Bound in Blood, Damnation, Bionic Commando, Wanted, James Bond en nog veel andere waren allemaal games die minder goeie besturing hadden 😛

  Ja er waren ook wel een aantal goeie games bij: Overlord 2, Ghostbusters, Prototype, Velvet Assassin, xmen wolverine, Riddick Dark Athena, maar dat zijn allemaal games waar veel meer tijd aan besteed was.

 9.   
  Jonah's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Ja dat weet ik, maar 70% van de PC games blijven gewoon slechte console ports (Terminator, Transformers, Mercenaries 2, Call of Juarez Bound in Blood, Damnation, Bionic Commando, Wanted, James Bond en nog veel andere waren allemaal games die minder goeie besturing hadden 😛

  Ja er waren ook wel een aantal goeie games bij: Overlord 2, Ghostbusters, Prototype, Velvet Assassin, xmen wolverine, Riddick Dark Athena, maar dat zijn allemaal games waar veel meer tijd aan besteed was."

  Zou ik mogen vragen wat er mis is met de besturing van alle eerstgenoemde games? 😉

 10.   
  Mrn.'s avatar

  Ik snap wel wat Erik bedoelt, er is niet echt iets mis met de besturing. Maar als je het spel speelt dan heb je toch een gevoel dat het niet echt ‘wat’ is, je ziet gewoon dat het een port is. Maar bij Assassin’s Creed had ik dat bijvoorbeeld niet. Maar bij James Bond wel, en dat vond ik echt een bagger game.

 11.   
  b00m666's avatar

  nurie schreef, "ze moeten denk ik het niet als een volwassene zien, want deze is wat rijker, maar als een puber, want die hebben niet zoveel geld en wil dus liever alles gratis"

  ik wil alle spellen ook gratis maar als we ze niet kopen is er in de toekomst geen spellen meer en raad is wie er gaat janken die kut internetpiraten