Dragon Quest IX zet gigantische verkopen neer in Japan

Square Enix mag blij zijn, heel erg blij. Het is namelijk de uitgever van Dragon Quest IX voor de Nintendo DS. De game verkocht in Japan in de eerste week, wat eigenlijk maar twee dagen waren, meer dan 2,3 miljoen exemplaren!

Verscheidene retailers zijn door hun voorraad Dragon Quest IX heen en de website Andriasang meldt dat hiermee 81,56% van de totale stock is verkocht. Dragon Quest mag dus gezien worden als goedlopende reeks en dit is typisch een geval van ‘gekke Japannertjes’.

Dragon Quest IX vervolgt de reeks met traditionele turn-based gameplay, maar is moeilijker dan vorige delen. Een verbetering aan dit deel is dat er gespeeld kan worden tot vier spelers met Nintendo Wi-Fi.

Het verhaal van Dragon Quest IX begint bij een koninkrijk waar engelen wonen. Jij, als speler, bent gemaakt om te geloven dat de held ook een engel is. De engelen proberen tevens naar God’s Land te gaan, maar voordat ze daar heen kunnen, hebben ze een bepaalde vrucht nodig.

In Japan is de game al uit, maar voor Europa is er nog geen releasedatum bekend.

  1.   
    UberProSure's avatar

    Ok, en eerst was er nog een artikel dat in Japan geen enkele game dit jaar meer dan 1 miljoen heeft verkocht :-?.
    Ik volg et effe nie meer hoor 😕

  2.   
    Tadao's avatar

    ok,ik werd herrinnerd aan het lied ‘turning japanese’.. XD

  3.   
    ChielB's avatar

    UberProSure schreef, "Ok, en eerst was er nog een artikel dat in Japan geen enkele game dit jaar meer dan 1 miljoen heeft verkocht :-?.
    Ik volg et effe nie meer hoor 😕 "

    Deze game is natuurlijk niet zo lang geleden verschenen en heeft dus 2,3 miljoen exemplaren is slechts 2 dagen tijd verkocht. Grote kans dat dit dus buiten het eerdere artikel valt.

  4.   
    Hidde's avatar

    Logisch, Dragon Quest is erg leuk en erg Japans, en Japanners vinden Japanse games natuurlijk helemaal te gek 😉

  5.   
    Thazero's avatar

    Japanners worden helemaal gek van dit soort games, maar ik vind ze maar saai 😛

  6.   
    mazterman's avatar

    als ik het plaatje zie denk ik al mislukt …