Xbox 360-versie Final Fantasy XIII pas twee maanden in ontwikkeling

Square Enix heeft laten weten dat de ontwikkeling van de Xbox 360-versie van Final Fantasy XIII pas twee maanden geleden is gestart. Producer Yoshinori Kitase vertelde dit tijdens een interview. Toch lijkt de ontwikkeling van de Xbox 360-versie wel gewoon goed te vorderen. Kitase verklaarde:

    “Up to the trial demo version that was released [in April] in Japan, [FFXIII] was PS3-only in terms of development. The Xbox 360 version is definitely following after the PS3 version, but [we] were finally able to come to a point in the PS3 development where some of the staff could take their hands off and start programming the 360 version.”

Zowel de Xbox 360- als de PlayStation 3-versie van Final Fantasy XIII wordt in de lente van 2010 in Europa verwacht.

Final Fantasy XIII is het nieuwste deel in de Final Fantasy-reeks en zal een nieuw verhaal vertellen onder de noemer: Fabula Nova Crystalli. Dit betekent ‘een nieuw verhaal van het kristal’ en komt uit het Latijn. Final Fantasy XIII wordt ontwikkeld met de ‘White Engine’, die speciaal voor de game ontwikkeld is en deze engine moet ervoor zorgen dat de game een grafisch pareltje wordt. Het verhaal kent een donkere setting en het nieuwe vechtsysteem moet zowel oude als nieuwe fans een bijzondere ervaring bieden.

In de lente van 2010 zal Final Fantasy XIII verschijnen op de PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    /DareDevil's avatar

    Heeft er ook mee te maken dat het moeilijker is om op de PS3(NIET FANBOY BEDOELD) te ontwikkelen maargoed gelukkig komt de Xbox360 versie tegelijk uit met de PS3 versie. Want deze ga ik zeker halen voor de Xbox360 😆

  2.   
    ChielB's avatar

    Dat heeft er niets mee te maken. Het is voornamelijk omdat de PS3 als leading platform bij de game wordt gebruikt vanaf het begin al en dus simpelweg al langer in ontwikkeling is. Daarnaast is het overzetten naar de Xbox 360 blijkbaar vlot te doen, wat ook wel zo praktisch is.