Spoedig meer informatie over nieuwe DLC Grand Theft Auto IV

Eerder dit jaar verscheen exclusief voor de Xbox 360-versie van Grand Theft Auto IV extra content, getiteld The Lost and Damned. Zoals bekend zal er nog een bundel met downloadable content (DLC) uitgebracht worden en Rockstar heeft via haar Twitter laten weten dat we spoedig meer informatie over deze tweede DLC kunnen verwachten.

Het kan zijn dat men nog voor de E3 gaat aankondigen welke extra content in ontwikkeling is, maar ondanks de afwezigheid van Rockstar in Los Angeles is het ook goed mogelijk dat Microsoft haar persconferentie op 1 juni gebruikt om de DLC te onthullen.


Spelers betreden in Grand Theft Auto IV opnieuw Liberty City, maar dit keer in de schoenen van de Oost-Europese immigrant Niko Bellic. Niko is gelokt door zijn neef met de belofte van grote huizen, glimmende auto’s en andere luxes die men zich in Oost-Europa niet kan veroorloven. Eenmaal aangekomen blijkt neef echter te wonen in de ghetto, rijdt enkel de rijke elite in luxe auto’s en blijkt Amerika even corrupt als thuis. Niko komt terecht in het maffiacircuit en moet de al de rommel van zijn neef opruimen.

Om dat te doen maakt Niko gebruik van zijn mobiele telefoon. Daarmee kan je nu mensen bellen om missie’s aan te nemen, radio te luisteren en date’s te regelen. Om overal in de stad te komen kan je auto’s beroven, maar nu ook gewoon de taxi nemen. Dit allemaal in de naam van realisme, want GTA IV is opeens een stuk minder cartoonesk dan zijn voorgangers. Liberty City is natuurlijk niet hetzelfde als in GTA III. De stad is veranderd en is nu meer het evenbeeld van de metropool New York dan voorheen. Belangrijk is dat het spel zich meer verticaal af zal spelen: spelers kunnen alle gebouwen op, brandtrappen nemen enzovoort, om weg te komen van de politie.

Lees voor meer informatie over The Lost and Damned ook eens onze review.

Grand Theft Auto is reeds verschenen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Voor de Xbox 360 is nog extra content verschenen, getiteld The Lost and Damned.

  1.   
    Carlzz's avatar

    krijgt de xdoos deze dan ook?

  2.   
    Machtaman's avatar

    Jah, kijk maar 360 Icoon.

    YEAAAAH

  3.   
    delta62's avatar

    Carlzz schreef, "krijgt de xdoos deze dan ook? "

    euhh… alleen maar 😛

  4.   
    craz's avatar

    delta62″][quote=”Carlzz schreef, "krijgt de xdoos deze dan ook? "

    euhh… alleen maar 😛 [/quote]

    echt hea microsoft heeft er speciaal voor betaald 😉

  5.   
    Chinook's avatar

    Carlzz schreef, "krijgt de xdoos deze dan ook? "

    wat bedoel je met ook?

  6.   
    makiejh's avatar

    okee dan, GTA vind ik altijd wel coole spellen, en deze versie vond ik ook leuk.

  7.   
    ps3 gek's avatar

    ik hoop op een extra eiland. 😉

  8.   
    obit1996's avatar

    Yeeaha eindelijk
    een nieuwe content
    MAAR ZE MOGEN OOWK AL EENS EEN NIEUWE GTA MAKEN WANT CHINATOWN WAS ZOOO EEN FLOP!!!

  9.   
    Kevinsmith's avatar

    Met een function voor meer blood en corpses please 😛