Nieuwe poll: Toetsenbord vs. controller

Het is weer tijd voor een nieuwe poll, maar zoals altijd zullen we eerst de resultaten van de vorige poll eens gaan bekijken. De vraag was dit keer of je jouw PC als een volwaardig gameplatform ziet. Het antwoord leek een eenduidig โ€œjaโ€ te zijn, maar het bleek dat er met een bot vals was gespeeld. We hebben de stemmen gefilterd en hier is de uitkomst.

Meer dan de helft, om precies te zijn 58%, van de stemmers zeiden dat ze de PC als een volwaardig gameplatform zien en dat het tevens hun enige platform is. Verder gaf 27% van de stemmers aan het hier mee eens te zijn, maar zij hebben nog wel een ander platform in hun bezit. Een kleine 7% van de stemmers zeiden dat de PC geen volwaardig gameplatform meer is en dit komt onder andere door de hoge prijzen van goede hardware. Ten slotte zeiden 8% van de stemmers dat ze niet op hun PC gamen, maar dat ze de PC alleen voor andere activiteiten, zoals het bezoeken van GamersNET, gebruiken.

Hieronder staan enkele statements gemaakt door onze members.

    Turkish_assassin: Ik heb een high-end game-pc. Ik gebruik hem voor FPS-shooters, maar als het gaat om een voetbalwedstrijdje of racen… Daar heb ik mijn Xbox 360 voor.

    Matthijsjuh: Ik heb een andere computer waarmee ik game, en dat is mijn spelcomputer (PlayStation 3). Een PC is voor het doen van werk, en moet zich daarop specialiseren, dus toegankelijk en makkelijk in gebruik zijn.

    Alias: Ik heb alleen maar een pc en daar game ik dus op. Een console hoef ik niet, want ik wil geen shooters spelen met een controller. Ik vind dat met een muis en toetsenbord veel fijner werken.

    Ariose: Ik zie de PC alleen nog maar als een volwaardig strategy-platform. Voor de rest komt er weinig leuks voor uit. Mocht er toevallig wel een goede game voor de PC zijn, dan komt die negen van de tien keer ook uit op de andere platformen. Het enige echte voordeel van de PC blijft de muis, maar na lang oefenen game ik net zo lekker met een controller. Voor mij is de pc dus geen volwaardig gameplatform.

De nieuwe poll gaat door op het onderwerp van de PC als gameplatform, want dit keer willen we weten of je een controller net zo fijn vindt gamen als een toetsenbord. Er zijn weer een paar keuzemogelijkheden. Zo kun je het gamen op een toetsenbord het fijnst vinden, maar ook kun je kiezen voor het gebruik van een controller. Natuurlijk kun je ook aangeven dat er voor jou weinig tot geen verschil in de besturing van games zit. Ten slotte kan het er natuurlijk maar net aan liggen welk genre je speelt. Zo kan het zijn dat je shooters graag met een toetsenbord speelt, maar dat je als je een adventure-game speelt liever een controller pakt.

Stem op de poll, maar laat je mening ook via een berichtje achter. We gaan volgende week namelijk weer quotes van gebruikers bij de resultaten verwerken.

  1.   
    WW's avatar

    Hoera, de eerste stem! ๐Ÿ˜†

  2.   
    UberProSure's avatar

    3de stem ๐Ÿ™„ ๐Ÿ˜†

  3.   
    Sacul's avatar

    Ik heb de voorkeur voor toetsenbord en muis. Maar dat komt ook vooral omdat ik echte PC games speel.

  4.   
    MasterChiefkk's avatar

    Liever toetsenbord en muis 2de

  5.   
    Machtaman's avatar

    Ik speel persoonlijk met de controller. Ik speel NFS, FIFA, PES zulk soort spellen met de de Controller op me pc. Ik vind het handiger. Maar FPS speel ik altijd met de goeie ouwe toetsenbord en muis.
    ๐Ÿ˜‰

  6.   
    Mattmerize's avatar

    Ik heb nooit echt de kans gehad om erg goed te worden met een toetsenbord en muis.

    De enige game die ik meer dan 1 uur op een computer heb gespeeld is een MMO, en daar heb je gewoon veel toetsen bij nodig, en dan is een controller onhandig. Bekend is dat bij shooters een muis fijner schijnt te zijn, maar na een beetje wennen (en het valt echt wel mee hoe lang dat duurt) kan je het ook met een controller. RTS schijnt ook beter op een computer te werken, zelf geen ervaring mee, en voor de rest maakt het niet echt uit wat je gebruikt, je moet doen wat voor jou het beste aanvoelt, mits je de vrijheid hebt die keuze te maken. Ik heb een PS3, dus ik gebruik een controller. Logisch.

  7.   
    Bello 2185's avatar

    Alias: Ik heb alleen maar een pc en daar game ik dus op. Een console hoef ik niet, want ik wil geen shooters spelen met een controller. Ik vind dat met een muis en toetsenbord veel fijner werken.

    Alias ftw! ๐Ÿ˜€

  8.   
    )GN(-Erik's avatar

    Ik speel het vaakste platform games als Prince of Persia, Lego Starwars en zo. En dat kan even goed met een toetsenbord als met een controller. Third person shooters speel ik wel het liefste met toetsenbord (en muis) want dat is gewoon veel fijner en sneller ๐Ÿ˜‰

  9.   
    nurie's avatar

    err toetsenbord + muis denk ik?

  10.   
    Sa.'s avatar

    3de want ik heb wel een wii en DSlite maarechte shooters zoals battlefield call of duty speel ik op me PC want op een controller beweegt je richtertje zo sloom en de GTA spellen speel ik ook op me pc ๐Ÿ˜†

  11.   
    Kilerden's avatar

    Ik own met allebei ๐Ÿ™‚

  12.   
    UberProSure's avatar

    Kilerden schreef, "Ik own met allebei :)"

    n00b dat bepaal jij niet of je ownt, ego ๐Ÿ˜•

  13.   
    Feyenoordforever's avatar

    Ik gebruik m’n PC eigenlijk alleen voor FPS-games omdat ik dat gewoon niet op de console kan ๐Ÿ˜›

    Race en bijvoorbeeld voetbalgames maakt me niet zoveel uit. Speelt op beide even goed.

  14.   
    ChielB's avatar

    UberProSure schreef, "

    ”Kilerden” schreef, "Ik own met allebei :)"

    n00b dat bepaal jij niet of je ownt, ego ๐Ÿ˜• "

    Ownen kan je toch ook gewoon voor jezelf bepalen als je met beide prima overweg kunt? Dat wil niet zeggen dat je qua resultaten ook per se ownt. ๐Ÿ˜‰

  15.   
    DarkMuil's avatar

    Ik vind toetsenbord en muis veel beter werken. Bij zo’n controller duurt het (bij mij) altijd zo lang voordat je goed richt bij bijvoorbeeld een schietspel. Een muis werkt gewoon veel preciezer en sneller.
    Maar voor racegames vind ik controllers wel heel geschikt.

  16.   
    gouanoz's avatar

    ik kan met een FPS met beide wel overweg, maar de muis heeft toch een groot voordel omdat je dan veel sneller kan richten en omdraaien enz. maar met andere games vind ik een controller prettiger

  17.   
    Leon 2.0's avatar

    Ik game met name op m’n pc en daar heb ik zowel muis/toetsenbord als een 360-controller voor. Beide gebruik ik zeer regelmatig. Muis en toetsenbord natuurlijk voor shooters en dergelijke, de 360 controller vooral voor racegames, zoals bijv. Burnout Paradise en ik gebruik hem voor HAWX. ๐Ÿ™‚

  18.   
    Ika Q's avatar

    Voor mij toch wel de PC. Liever een controller ? maak niks uit, plug je gewoon een controller erin.

  19.   
    Rise Against's avatar

    Ik speel toch voornamelijk mijn games met muis en toetsenbord. Maar ik heb ook een xbox 360 controller die ik in mijn pc plug wanneer ik lekker online ga racen met burnout of vliegen met hawx

  20.   
    Kilerden's avatar

    UberProSure schreef, "

    ”Kilerden” schreef, "Ik own met allebei :)"

    n00b dat bepaal jij niet of je ownt, ego ๐Ÿ˜• "

    en dat zegt iemand met de naam uberprosure…. -_-”

  21.   
    Dy-88's avatar

    ik kan alleen goed gamen met een strategie spel (build, MMOetc) en shooters.
    controller kan ik ook goed omgaan met shooters, maar een strategie game werkt er geen meter op.
    alhoewel het steeds makkelijker gaat worden.
    een controller vind ik weer fijner werken met GTA ofzo. met dat toetsenbord heb je duizenden knopjes, en dat is heel irritant als je van A naar F6 moet. bij controller heb ik er geen last van.
    maar toetsenbord bied meer mogelijkheden, en kan ook gebruikt worden voor zakelijke dingen.
    controller alleen voor plezier..

  22.   
    NLkevvNL's avatar

    denk toetsenboord met sommige games

  23.   
    Ivvo's avatar

    Hangt van het genre af. Voor ingewikkeldere dingen het toetsenbord, maar verder eigenlijk toch het liefst mijn Xbox controller.

    @Killerden: en hier bewijs je meteen dat je ownt ๐Ÿ˜€

  24.   
    nurie's avatar

    geen autoaims, go toetsenbord en muis

  25.   
    NLkevvNL's avatar

    nurie schreef, "geen autoaims, go toetsenbord en muis"

    op de 360 bij cod 5 kan et wel:)

  26.   
    nurie's avatar

    NLkevvNL schreef, "

    ”nurie” schreef, "geen autoaims, go toetsenbord en muis"

    op de 360 bij cod 5 kan et wel:)"

    kweet t niet, vaak heb je in de draai een autoaim, en als je mikt gaat de kogel soms iets meer naar zijn doel, ongemerkt.

  27.   
    Mattmerize's avatar

    Matthijsjuh schreef, "Ik heb een andere computer waarmee ik game, en dat is mijn spelcomputer (PlayStation 3). Een PC is voor het doen van werk, en moet zich daarop specialiseren, dus toegankelijk en makkelijk in gebruik zijn.
    "

    Het verbaasde me trouwens dat ik hier nog helemaal geen haatreacties aan heb overgehouden. Er is blijkbaar nog hoop.

    Ik vind trouwens niet echt dat dit een discussieerbaar onderwerp is. Je kan slechts zeggen wat je fijner vindt, en die keuze heeft als enige onderbouwing dat het jouw mening is. Daar stopt de discussie. Nou is het een poll, niet een debat, dus maakt dat verder niet uit, maar ik vermoed dat je niet echt noemenswaardige quotes zal krijgen.

  28.   
    Killinstinct's avatar

    Ik zie mezelf al met een controller iemand een HeadShot geven ๐Ÿ˜•
    Oftewel: Hang af van Genre

  29.   
    Neolite's avatar

    Het hangt vind ik toch heel erg af van wat je speelt, een racegame vind ik persoonlijk beter spelen met een controller, terwijl een shooter toch veel fijner spelen is met muis en toetsenbord.

  30.   
    Alias's avatar

    Ligt er toch echt aan wat voor Genre ik speel, zoals ik bij de vorrige poll al aangaf game ik alleen op mijn pc. Dat ik alleen op mijn pc game wil niet zeggen dat ik geen controller gebruik. Integendeel, ik heb een Xbox 360 Controller For Windows die ik bij meerdere games gebruik. Games waar ik die persoonlijk fijn vind werken zoals; Prince of Persia, Assassin’s Creed, GTA IV (vooral vliegen in heli en rijden met de voertuigen is idiaal ermee), Devil May Cry 4 en Need For Speed Undercover en dat soort games. De echte FPS shooters speel ik dan weer met muis en toetsenbord zoals; Call of Duty 4 (Modern Warfare), 5 (World at War), Far Cry (2). En strategy games zoals World in Conflict, Command and Conquer speel ik ook met muis en toetsenbord. ๐Ÿ™‚

  31.   
    assassin_MKA's avatar

    Als je Race driver Grid of assassin’s creed met je keyboard gaat spelen, zal je heel wat last hebben, hetzelfde met een FPS of strategie game met je controller. Dus het hangt af van genre tot genre. Er zijn ook wel uitzonderingen, denk maar aan Halo Wars.

  32.   
    Dr. D3nVil's avatar

    ik hoor bij de 8% ik speel geen spellen op de pc ๐Ÿ˜› vind dat maar niks ik wil gewoon lekker gamen met een ps3 controler in mijn handen 8)