Final Fantasy XIII zal binnen een jaar na de Japanse release in Europa verschijnen

Het is bij Final Fantasy altijd een lijdensweg voor ons Europeanen, want maandenlang krijgen wij uit het buitenland beelden te zien van een game die eigenlijk al af is, maar simpelweg nog niet is gelokaliseerd. Om die reden moeten de Amerikanen meestal een half jaar wachten voordat een nieuwe Final Fantasy in hun land arriveert.

Een Europese release volgt meestal een half jaar na de Amerikaanse en dit is vooral voor ons Nederlanders vervelend, aangezien wij dan moeten wachten op vertalingen naar onder andere de Franse en Duitse taal. Square Enix is op de hoogte van onze kwellingen en heeft de ambitie uitgesproken om ons minder dan een jaar te laten wachten op Final Fantasy XIII.

Producer Yoshinori Kitase wist hierover het volgende te vertellen:

    “Obviously we would like to release it over here as soon as possible. Traditionally the Final Fantasy numbered series, it takes about half a year between the release in Japan and the release in North America, and another half a year before it’s released in Europe. But we would like to minimise this, this time.

    For example we have already started recording English voices, and also the text localisation has been in progress, too. Normally we complete the Japanese version first, then move on to the US and EU versions, but this time there are some tasks that are happening simultaneously. So this time we’re hoping to release sooner than a year later than the Japanese release.”

Nu maar hopen dat Square Enix hun ambities waar weet te maken, dat scheelt ons wellicht een paar maanden kwelling en ergernis.

Final Fantasy XIII is het nieuwste deel in de Final Fantasy-reeks en zal een nieuw verhaal vertellen onder de noemer: Fabula Nova Crystalli. Dit betekent ‘een nieuw verhaal van het kristal’ en komt uit het Latijn. Final Fantasy XIII wordt ontwikkeld met de ‘White Engine’, die speciaal voor de game ontwikkeld is en deze engine moet ervoor zorgen dat de game een grafisch pareltje wordt. Het verhaal kent een donkere setting en het nieuwe vechtsysteem moet zowel oude als nieuwe fans een bijzondere ervaring bieden.

In 2010 zal Final Fantasy XIII verschijnen op de PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    mazterman's avatar

    beetje laat, ach ja ….

  2.   
    Ika Q's avatar

    Hopelijk laten ze voor de EU landen de vertalingen weg. Kost gewoon veel tijd.

  3.   
    Vinstaro's avatar

    Wtf een jaar dat is niet normaal

  4.   
    ChielB's avatar

    Eerlijk gezegd is het met dergelijke games helaas wel ‘normaal’. Europa heeft vaak de pech dat er veel gelokaliseerd moet worden, waardoor ze niet net zo snel zijn als de Engelse versie.

  5.   
    Schuinsmarcheerder's avatar

    Jezus, we leven niet meer in de middeleeuwen. Waar blijft de dag dat het normaal is dat een game overal op dezelfde tijd gereleased wordt?! Werken potverdorie, game-makertjes :P. Waarschijnlijk ga ik de game dan maar uit de VS bestellen.

  6.   
    Dr. D3nVil's avatar

    een jaar 🙁 wtf dat is niet leuk meer 😡

  7.   
    PS3- gamer's avatar

    Slechte zaak hoor!!