Nieuwe poll: Zie je jouw PC als volwaardig gameplatform?

Veel gebruikers hebben hun mening over onze poll gegeven en het is dus weer tijd voor een nieuwe vraag. Dit doen we natuurlijk niet zonder de resultaten van de vorige poll even te bekijken. De vraag was dit keer of je vaak Wiiware, XBLA of PSN-games koopt. Niet iedereen is bekend met deze games, want 36 procent van de gebruikers lieten weten dat zij niet wisten over welke games we het hadden.

Verder zei 34 procent van de gebruikers dat ze dergelijke games niet kopen en dit kwam door verschillende redenen. Zo zeiden sommige gebruikers dat de games te weinig waar voor het geld bieden en anderen zeiden dat ze geen mogelijkheid om de games te kopen hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval bij PlayStation 3-spelers zonder creditcard. Er zijn natuurlijk ook gebruikers die dergelijke games wel kopen, want 22 procent zei dat ze af en toe een Wiiware, XBLA of PSN-game aanschaffen. Een kleine 8 procent zei dat ze deze games regelmatig kochten.

Met de nieuwe poll gaan we een heel ander onderwerp bekijken, want dit keer is onze vraag of je jouw PC als volwaardig gameplatform ziet. Je kunt natuurlijk een hele goede PC hebben en dus gebruiken om op te gamen, maar je kan natuurlijk ook op een console of handheld gamen en een wat minder denderende PC hebben. Natuurlijk zijn er ook gamers die zowel op de PC als op een ander platform spelen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden en laat jouw mening dan ook zeker even horen.

Stem op de poll, maar laat je mening ook via een berichtje achter. We gaan volgende week namelijk quotes van gebruikers bij de resultaten verwerken.

  1.   
    Faex's avatar

    ja tuurlijk ๐Ÿ˜†

  2.   
    nurie's avatar

    Ofc, ik game meestal op me PC, de specs zijn nog niet outdated, maar ook niet meer de beste ( 8800GT 512mb, corde duo 3.0GHz), maar daarmee kan ik nog alle games op highest spelen.

    en lol, alienware is pure geldverspilling ๐Ÿ˜›

  3.   
    RinusReetRidder's avatar

    Beetje PC games (heb een mid-range systeem) en verder veel op m’n consoles.

  4.   
    mitchelltje9's avatar

    ja ik game altijd op de pc het lukt tog makkelijk met mijn 9600 gt en amd 6000 dual core ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜†

  5.   
    assassin_MKA's avatar

    Ik heb een High-end gamer pc. Ik gebruik hem voor fps-shooters.
    Maar als het gaat om een voetbalwedstrijdje of Racen… Daar heb ik mijn XBox360 ervoor.

  6.   
    Thazero's avatar

    Pc gaming ftw! ๐Ÿ˜€

  7.   
    Bello 2185's avatar

    Gebruik alleen PC, PC FTW! ๐Ÿ˜€

  8.   
    Thazero's avatar

    Heej Bello

    Jij ook hier? xD

  9.   
    Bello 2185's avatar

    Ja, eigenlijk wel ja… ๐Ÿ˜›

  10.   
    Mattmerize's avatar

    Ik niet, ik heb een andere computer waarmee ik game, en dat is m’n spelcomputer Playstation 3. Een PC is voor het doen van werk, en moet zich daarop specialiseren, dus toegankelijk en makkelijk in gebruik zijn. Man ik wil zo graag een Mac.

  11.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Tja mijn Pc is al wat aan de oude kant games zoals, Battlefield 2, Fear, Far Cry 2 , Crisis, Empire Total War Kan ik nooit (op de hoogste stand + soepel te) laten spelen op mijn Pc ๐Ÿ˜ณ
    Dus ik gebruik mijn PS3
    (niet leten op systeemeisen geen install gewoon een pure gaming machine) nu veeel vaker, maar ik heb al 1000 Euro gespaard dus binnenkort ga ik een echt Pro Gaming Pc kopen. 8) Maar toch het is gewoon niet bij te houden elk jaar komt er wel weer iets anders op de markt, en de systeemeisen van games worden steeds zwaarder. ๐Ÿ™

  12.   
    Spam-Fischer's avatar

    Om die pc games van tegenwoorden te spelen heb je echt een snelheidsduivel van een pc nodig.

    Maar ik heb een laptop voor msn en gn en gebruik een 360 voor games

  13.   
    Alias's avatar

    Ik heb alleen maar een pc en daar game ik dus op, een Console hoef ik niet want ik wil geen shooters spelen met een controller. Vind dat met een muis en toetsenbord veel fijner werken. ๐Ÿ™‚

  14.   
    Bello 2185's avatar

    Ik vind FPS ook veel beter werken op PC. ๐Ÿ™‚

  15.   
    Thazero's avatar

    Volgens mij zijn de pc gamers toch wel in de meerderheid op GN ๐Ÿ™‚

  16.   
    Ariose's avatar

    Ik zie de PC alleen nog maar als een volwaardig ‘strategy’platform. Voor de rest komt er te weinig leuks voor uit en mocht het toevallig wel een goede game zijn dan komt die 9/10 keer ook uit op de andere platformen. Het enige echte voordeel van de PC blijft de muis. Maar na lang oefenen game ik net zo lekker met een controller. Voor mij is de pc dus geen volwaardig gameplatform. ๐Ÿ™‚

  17.   
    mazterman's avatar

    naa meer voor internet gekloot voor de harcore spelle moet je toch een een xbox 360 hebbe of ( met spijt zeg ik dit ๐Ÿ˜† ) een ps3

  18.   
    NightHawk's avatar

    Ik speel gwn klassiekers op mijn PC, zoals recent nog de hele Baldur’s Gate serie. Mijn laptop is ietsje kracthiger en daar speel ik dan in volle glorie Company of Heroes of World in Conflict op (wat ook kan op mijn pc maar dan lelijker :P)

  19.   
    Mattmerize's avatar

    Ariose schreef, "Ik zie de PC alleen nog maar als een volwaardig ‘strategy’platform. Voor de rest komt er te weinig leuks voor uit en mocht het toevallig wel een goede game zijn dan komt die 9/10 keer ook uit op de andere platformen. Het enige echte voordeel van de PC blijft de muis. Maar na lang oefenen game ik net zo lekker met een controller. Voor mij is de pc dus geen volwaardig gameplatform. ๐Ÿ™‚ "

    Goddank, ik voelde me al erg alleen. *high five*

  20.   
    kasper1221's avatar

    redelijk toch wel

    phenom II 920 3.7ghz

    ati hd3870

    4 gb ram

  21.   
    Lashrom's avatar

    Mijn PC is bagger, ik zeg alleen drie woorden : Radeon 9800 Pro ! xD
    Daarom heb ik in plaats daarvoor een Playstation 3 ! Dus : ”Nee, ik gebruik mijn pc voor GN en gamen doe ik op een ander platform.”

  22.   
    Lode's avatar

    Mijn laatste echte gameplatform dat ik nog steeds bezit is mijn Gameboy!! ๐Ÿ˜› Rest allemaal verkocht of kan totaal niet meer mee. ๐Ÿ˜›

  23.   
    assassin_MKA's avatar

    ”kasper1221″ schreef, "redelijk toch wel

    phenom II 920 3.7ghz

    ati hd3870

    4 gb ram
    "

    dit is niet redelijk. DIt is gewoon OUD ! ๐Ÿ˜€

  24.   
    delta62's avatar

    Te duur om bij te houden. Ik gebruik mijn PC niet meer om te gamen. Gee volwaardig game platform meer. ๐Ÿ™

  25.   
    GraveDevil's avatar

    Ik beschouw mijn pc zeker weten als volwaardig gameplatform. Ik heb 210E aan alleen koeling uitgegeven en kan mijn E8400 stabiel op 4Ghz laten lopen (niet hoger, dat kan m’n moederbord niet aan). Volgende maand komt er waarschijnlijk een nieuwe videokaart in, en dan kan ik elke game voorlopig wel weer op de hoogste settings spelen ๐Ÿ™‚

    Verder beschouw ik pc opzich al als een volwaardig gameplatform, niet alleen de mijne. RTS’en heb ik nog nooit op een console gespeeld, maar de besturing kan nooit beter zijn dan op de pc. Ook blijf ik het liefst shooters spelen op de pc. Shooters heb ik namelijk wel op consoles gespeeld en toen kwam ik al snel tot de conclusie dat een muis en toetsenbord gewoon veel beter werkte.

  26.   
    joramovic's avatar

    ik heb momenteel nog een redelijke laptop waar ik op game, vooral om games eerst uit te testen door te downloaden, voor ik ze bijvoorbeeld op mijn 360 aanschaf. Maar mijn laptop kan empire total war aan dus ben ik tevreden ๐Ÿ˜†

    Maar shooters speel ik toch nog liever op mijn 360, het voelt gwn beter aan, muis en toetsenbord vind ik nogal onhandig voor een shooter, een controller ligt beter in de hand en je kan je gemakkelijk zetten.

  27.   
    oke's avatar

    Sowieso best een high-end systeempje vind ik
    AMD 6400X2
    Ati 4870 1gb
    4gb ddr2 800Mhz
    en voorderest gewoon op de Ps3

  28.   
    Rock-in's avatar

    Ja natuurlijk. Game consoles komen voort uit PC’s. Daarnaast kunnen ze niet gebouwd of ontwikkeld worden zonder PC’s. Het zelfde geldt voor de games die er uit komen voor de consolemarkt.

    Het punt is dat je een krachtpatser krijgt voor weinig, zonder dat het direct als PC gebruikt kan worden. Zal wel veranderen de komende jaren, sinds de hardware prijzen blijven dalen.

  29.   
    JayRoen O’neal's avatar

    Rock-in schreef, "Ja natuurlijk. Game consoles komen voort uit PC’s. Daarnaast kunnen ze niet gebouwd of ontwikkeld worden zonder PC’s. Het zelfde geldt voor de games die er uit komen voor de consolemarkt.

    Het punt is dat je een krachtpatser krijgt voor weinig, zonder dat het direct als PC gebruikt kan worden. Zal wel veranderen de komende jaren, sinds de hardware prijzen blijven dalen. "

    Tsjah, erzijn altijd bedrijven die prijzen kunstmatig hoog houden. Maar je kan voor weinig een goede krachtpatser neer zetten hoor. Je moet alleen weten hoe ๐Ÿ˜€

  30.   
    Object's avatar

    Ik game vooral op mijn ‘360 ๐Ÿ˜€ , want mijn PC kan al die nieuwe games niet aan. Call of Duty 2, Battlefield 2 en Fable: The Lost Chapters speel ik soms wel eens op de PC.

  31.   
    rocksteen's avatar

    mij maakt het niet zo zeer uit heb een ps3 en een pc waar ik bijde met plezier op gamed ๐Ÿ™‚

  32.   
    Johnnyboy15nl's avatar

    Ja natuurlijk, hij is dan wel weer verouderd maar dat geeft niet, eind dit jaar een dikke upgrade en ik kan er weer tegen aan :p De X360 en PS3 hebben echt het nakijken als ze tegen de PC moeten op boxen ๐Ÿ˜› Tevens is een PC natuurlijk alleen veroorloofbaar voor gamers die het kunnen betalen, en dat is nu juist weer minder.

    Ik zelf heb ook een Xbox360, die ik voornamelijk gebruik voor de games die niet of veel later voor de PC verschijnen. Zoals bijvoorbeeld: GTA IV die later voor PC verschenen is.

  33.   
    Headdy NL's avatar

    waar is de keuze: Mijn pc is kut want die komt uit de reet van een aap?

  34.   
    kasper1221's avatar

    turkish_assassin schreef, "

    ”kasper1221″ schreef, "redelijk toch wel

    phenom II 920 3.7ghz

    ati hd3870

    4 gb ram
    "

    dit is niet redelijk. DIt is gewoon OUD ! ๐Ÿ˜€ "

    nouuuuu valt toch wel mee opzig aleen die videokaart is prut
    ๐Ÿ˜› en wat voor systeem heb jij dan?xD

  35.   
    yaxxo's avatar

    mijn pc is echt goed, ik heb ook geen andere consoles(behalve wii en ngc)
    ik geef al mijn geld aan uit mijn pc, maar als ik die nieuwe i7 in de schappen zie liggen, is mijn pc ineens niet meer zo snel

  36.   
    )GN(-Erik's avatar

    De games die ik het liefste speel (TPS, RTS, Platformers, Simulatie) die werken ook allemaal wel goed op de PC dus daarvoor ga ik geen extra console aanschaffen ๐Ÿ™„

  37.   
    Topsor's avatar

    Ik kan nog aardig wat games spelen met mijn Geforce 9800GTX+ ๐Ÿ˜€

  38.   
    nickykolkie's avatar

    ik speel nu het meeste op me xbox 360 met me maten ^^

  39.   
    JonsoN's avatar

    Redelijk, Ik kan alle games nog draaien die uitkomen.. al is het dan maar met medium settings, komt ooit wel weer eens een dag datk weer ga upgraden.. ๐Ÿ™‚ eerst sparen voor een auto en Crossmotor.. ๐Ÿ™‚

  40.   
    scorepio's avatar

    Uiteraard , zelfs beter dan gelijk welke console.

  41.   
    Enhanced's avatar

    Waarom zou een PC geen vollwaardig game platform zijn? Het is het meest gebruikte!

  42.   
    Rijstekorrel's avatar

    nee ik game meer op me ps3 en wii ๐Ÿ˜€

  43.   
    VkraM16's avatar

    Ik koop zelden meer games voor de PC ,omdat het gewoon heel erg veel geheugen vreet, daarom koop ik liever games als het voor andere platformen beschikbaar zijn liever voor de consoles . Maar er zijn bij mij ook weer uitzonderingen als het PC exclusive zijn .

  44.   
    Schuinsmarcheerder's avatar

    Nee, mijn PC is totaal niet in staat om nieuwere games op de hoogste kwaliteit te spelen. Vandaar dat ik altijd game op mijn PS3 en Xbox 360.

  45.   
    Ariose's avatar

    Mmh ineens zie ik mijn pc toch weer als volwaardig gameplatform, me xbox is namelijk ontploft.

  46.   
    Maotes's avatar

    Thazero schreef, "Volgens mij zijn de pc gamers toch wel in de meerderheid op GN ๐Ÿ™‚ "

    Nouwen. Ik volg jullie niet, ik haat op de pc gamen :P. Al die upgrades… Kan je beter een console kopen.

  47.   
    Master dangerous's avatar

    uuuuh i7 920 2,66ghz ati hd4850 1gb full hd scherm 6gb geheugen
    denk het wel ๐Ÿ˜›

  48.   
    age-man's avatar

    mijn laptop is dus wel degelijk zijn 3000โ‚ฌ waard want hij kan elke game die ik maar vind aan 8)

  49.   
    obi one's avatar

    natuurlijk heb een amd phenom II x4 940 en een 9600GT. kan eigenlijk alles aan

  50.   
    Jvdx's avatar

    kheb een q9550, 8gb ram, 2xgtx260 en 24″ monitor , dus ja hij is wel geschikt om te gamen ๐Ÿ˜›

  51.   
    Grandad's avatar

    ik kan practice alle spellen spelen maar zit meestal online te gamen speciaal America`s Army naar mijn mening de beste van allemaal (maarja wie ben ik ) ๐Ÿ™„ ๐Ÿ™„

  52.   
    5ty44's avatar

    ja, eigenlijk wel maar mยดn video RAM was eerst 1040 en nu nog maar 395 ik zoek nog voor een oplossing
    maar voor de rest volwaardige machine.

    AMD Athlon(tm) 64 x2 mobile TK55

    NVIDIA GeForce 7150M / nForce 630M (normaal 1040 RAM nu door een technisch foutje nog maar 395 RAM)

    Microsoft Windows Vista Ultimate 64-bits

    GHz 3.8

    350GB lokaal station

    HP Recovery 6,95GB

  53.   
    fedmas's avatar

    Ik heb een rotpc! Ik heb te weinig geld voor een nieuwe :(, terwijl ik hรฉรฉl graag game ๐Ÿ™ Bijna alleen Pc.

  54.   
    N1!'s avatar

    nurie schreef, "Ofc, ik game meestal op me PC, de specs zijn nog niet outdated, maar ook niet meer de beste ( 8800GT 512mb, corde duo 3.0GHz), maar daarmee kan ik nog alle games op highest spelen.

    en lol, alienware is pure geldverspilling :P"

    Ook Crysis? :p

    8) N 8)