Capcom: We werken alleen aan Xbox 360-versie Lost Planet 2

Jun Takeuchi, producent van Lost Planet 2, heeft laten weten dat Capcom op dit moment alleen werkt aan de Xbox 360-versie van de game. Dit betekent echter niet dat Lost Planet 2 exclusief zal zijn voor de Xbox 360, aangezien Capcom eerder heeft bevestigd dat dit niet het geval zal zijn en dat een PS3-versie wordt overwogen. Geruchten rondom een PC-versie van Lost Planet 2 doen ook de ronde.

Voorlopig komt Lost Planet 2 dus alleen uit voor de Xbox 360, maar de kans is groot dat de game op een later tijdstip nog naar andere platformen komt.


Lost Planet 2 speelt zich 10 jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel af en het landschap van de planeet E.D.N. III is flink veranderd. Het ijs is gaan smelten en heeft ruim baan gemaakt voor tropische jungles en andere nieuwe omgevingen. Het verhaal gaat voorbij aan de oorspronkelijke held, Wayne Holden, want deze keer kan je met je persoonlijke sneeuwpiraten spelen, op een missie om E.D.N. III weer in handen te krijgen. Op deze manier beleef je meerdere unieke verhaallijnen die samen voor een dynamisch verhaal zorgen.

De sterkste kenmerken van de eerste game zijn ook weer aanwezig in Lost Planet 2, waardoor fans zich snel thuis zullen voelen. Naast de typische gameplay met grappling hooks en gigantische boss fights, kent dit tweede deel ook diverse nieuwe elementen om met diverse acties tactisch voordeel te kunnen behalen. Lost Planet 2 bevat ook weer de enorme Akrids, maar deze keer met een nieuwe toevoeging.

Naast een diepgaande singleplayer is de intense en actievolle campaign ook met 4 spelers coöperatief te spelen, zodat je samen met je vrienden online de missies kunt voltooien. Ook kent de game een uitgebreide multiplayer. Ten slotte heeft Capcom veel tijd besteed aan het vergaren van community feedback, om Lost Planet 2 nog beter af te stemmen op de wensen van gamers.

Lost Planet 2 verschijnt op een nog onbekende datum voor de Xbox 360.

 1.   
  Ika Q's avatar

  Als Lost Planet 1 geen exclusive was, is deeltje 2 ook niet. Deel 1 is beter te spelen met muis/toetsenbord en hoop zeker dat er een PC-versie aankomt. 8)

 2.   
  ChielB's avatar

  Ze zeggen ook dat de game zeker geen exclusive is, alleen wordt er momenteel alleen aan een X360-versie gewerkt. Dit is puur om uit de wereld te helpen dat er nu al aan andere versies gewerkt zou worden of dat er sprake zou zijn van een simultane release op meerdere platformen.

 3.   
  /DareDevil's avatar

  Tja er blijven exclusives 🙂

 4.   
  delta62's avatar

  Deze game wordt dus zo hard!

 5.   
  craz's avatar

  Lost Planet is gemaakt door een japanner om japanners naar de Xbox 360 te trekeen endaar heeft microsoft speciaal voor betaald dus komt hij niet zomaar in 1 keer voor de ps3.