L.A. Noire nog steeds in ontwikkeling, veel vacatures bij Team Bondi

Begin dit jaar werd al duidelijk dat de klassieke detective-game L.A. Noire nog steeds in leven was, toen ontwikkelaar Team Bondi enkele vacatures plaatste. Lange tijd bleef het echter stil rondom deze game, maar recent heeft men diverse nieuwe vacatures geplaatst die er op lijken te wijzen dat de laatste eindsprint wordt ingezet om de game spoedig te kunnen voltooien.

Een definitieve releasedatum laat nog op zich wachten, dus voorlopig houden we rekening met een release tegen het einde van dit jaar. Wie weet krijgen we begin juni tijdens de E3 weer eens wat meer te horen of te zien van deze game.


L.A. Noire is een klassiek detectiveavontuur dat zich afspeelt in het Los Angeles aan het eind van de jaren ’40. Je moet een aantal gruwelijke moorden oplossen en je komt er te diep met je neus in te zitten. Gevolg is dat je binnen no-time tot aan je nek in de stront zit in de onderwereld van The City of Angels.

Ontwikkelaar Team Bondi heeft het Los Angeles uit de jaren ’40 zeer nauwkeurig nagebouwd voor deze game. Nog geen tientallen freeways, nog geen Afro-Amerikanen die rappen dat ze uit Compton en Long Beach komen, nog geen rolschaatsende meisjes op Santa Monica Beach Boulevard. Nee, in die tijd ging het om misdaad, drugs, jazz, corruptie en Hollywood. De game kent meerdere eindes en de keuzes van de speler hebben veel invloed op het verhaal en de uitkomst van de zaak. Verder speelt de Amerikaanse Marine een sleutelrol in het verhaal van L.A. Noire en de game krijgt tevens diverse side-missions, gebaseerd op echte cases uit 1947.

L.A. Noire zal in 2009 verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  M@tthijs's avatar

  Dit gaat zo’n ontzettende vette game worden denk ik, jammer alleen dat ik niet de trotse bezitter van een ps3/xbox ben… 🙁

 2.   
  Tringelinge's avatar

  Lijkt me een vet spel, misschien dat ik hem wel ga kopen.

 3.   
  Gamer_Unlimited's avatar

  Ik wacht er niet eens meer op, heeft te lang geduurd.

 4.   
  hakan58's avatar

  wat voor soort spel wordt dit eigenlijk