Final Fantasy XIII vereist geen HD-tv

Onlangs vernamen we nog dat Final Fantasy XIII veel kracht van de PlayStation 3 zal gaan gebruiken. Hoe zich dit gaat uiten in de prestaties wordt nu enigszins betwijfeld, nu Square Enix directeur Motomu Toriyama bekend heeft gemaakt hoe de game zal gaan draaien. Volgens hem draait de game nu namelijk op 720p met 30 frames per seconde.

Zonder hier een al te technisch verhaal van te maken komt dit er op neer dat allesbehalve de volledige kracht van de PS3 gebruikt wordt. Die kan namelijk met gemak een hogere resolutie aan en zou ook met een hogere framerate om moeten kunnen gaan. Toriyama geeft hiervoor als reden aan dat de game ook speelbaar moet zijn op ‘normale’, SD-tv’s. Met deze hoge resolutie zou de tekst in de game wat onduidelijk worden op SD-tv’s. Dit was namelijk aanvankelijk het geval bij onder andere de nieuwste Banjo & Kazooie game en Dead Rising.

  1.   
    RidvanDuzey's avatar

    Dus voor die lame people die nog geen HD tv hebben moet IK het doen met minder “kracht” van de PS3 op de game waar ik al jaren op wacht ? Mediamarkt HEEL GAUW de HD-Ready tv’s in de aanbieding !!!

  2.   
    Mattmerize's avatar

    Ik vond Killzone 2 er ook al heel mooi uitzien met 720i. Daarnaast hebben maar heel weinig mensen een full-HD TV met 1080i ondersteuning.

  3.   
    Xillyton's avatar

    Niet iedereen heeft geld genoeg in zijn zakje om een HD-TV te kopen. En mss zijn er ook mensen die het gewoon de moeite niet vinden om een HD-tv te kopen om een uurtje ps3 te spelen… Het is tamelijk egoïstisch om alléén te denken aan dat wat jij wil….
    Natuurlijk, langs een kant versta ik je wel. het zou net zo zijn moest rockstar zijn GTA IV op z’n san andreas gemaakt hebben, er zou ook véél slechte kritiek zijn. Maar ja, nu kopen mensen gewoon een zwaardere pc voor het te kunnen draaien… dat is dan weer een nadeel aan ps3…

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Aan 1 kant is dit wel mooi voor mensen die nog geen HDTV hebben, maar ja als je een ps3 of 360 heb moet je gewoon een hdtv hebben ik had ook eerst een ps3 en speelde het op gewone tv toen ik later een HDTV kocht zag direct verschil

  5.   
    Mattmerize's avatar

    Xilliton, het klopt wel wat je zegt, maar je weet wat de consequenties zijn van het kopen van een apparaat dat GEMAAKT is voor een HD-TV, en je geniet gewoon veel meer van een spel op een HD-TV (dat is mijn ervaring tenminste – het is niet nodig, maar het is een prettige extra).

    We moeten steeds vooruit blijven gaan; tenslotte is stilstaan tegelijkertijd achteruit gaan. Als we blijven bij het maken van SD-spellen dan komt er nooit vooruitgang in de ontwikkeling van de graphics in een spel, omdat een ontwikkelaar z’n spel zo vaak mogelijk wilt verkopen, en als de meerderheid bij een SD-TV blijft zitten en geen HD-TV koopt, dan maakt de maker ook geen groot spel voor het kleine publiek dat een HD-TV heeft.

    Dus: koop een HD-TV! Het is geen straf!

  6.   
    /DareDevil's avatar

    Ik heb een Full HD 24 inch scherm voor mijn Xdoos ziet er echt enorm goed uit 😆

  7.   
    midnightcraig's avatar

    kunnen ze dan niet in game instellen dat er een optie is ,is voor sd en hd tv”s