Shadow of the Colossus wellicht verfilmd

Shadow of the Colossus, een van de grootste games van de PlayStation 2, krijgt waarschijnlijk een film. Sony Pictures heeft het proces in gang gezet en zij hebben producer Kevin Misher aan het project gekoppeld. Hij zal de film produceren en heeft eerder meegewerkt aan The Scorpion King, The Interpreter en de aankomende verfilming van Dune.

Het script zal geschreven worden door Justin Marks. Hij was eerder verantwoordelijk voor het script van Street Fighter: The Legend of Chun-Li. Dit was niet de beste film ooit, maar misschien had hij zijn dag niet. Wel is het duidelijk dat hem een uitdaging wacht, aangezien Shadow of the Colossus een game is met bijzonder weinig dialogen en karakters.

Of de film er daadwerkelijk komt is nog niet zeker. Dat Sony Pictures ermee aan de slag gaat, wil nog niet betekenen dat het project ook de eindstreep zal halen. Echter, het begin is er.

In The Shadow of the Colossus zul je als Wanda je vriendin weer tot leven moeten wekken. Dit kan alleen door de zestien giganten die zich in de wereld bevinden te verslaan. Met Wanda rijd je te paard naar één van deze reusachtige wezens en leg je eerst een level af dat vooral bestaat uit puzzels. Als je bij de gigant bent aangekomen zul je een manier moeten vinden om hem te doden, en dat is erg lastig. De wezens zijn namelijk ontzettend groot en zullen zich dan ook niet schromen om je tot Wandamoes te pletten. De zwakke plek van de colossus zit meestal helemaal bovenaan en je zult er vaak op z’n minst een halfuurtje over doen om hem neer te krijgen. Shadow of the Colossus blinkt uit in de nieuwe gameplay en de adembenemd mooie wereld, net als Ico.

Wil je meer weten over Shadow of the Colossus, lees dan onze review.

Shadow of the Colossus verscheen in 2006 voor de PlayStation 2.

 1.   
  Leon 2.0's avatar

  Gelukkig niet door Uwe Boll 😆

 2.   
  /DareDevil's avatar

  Epic Fail uit zovelen regisseurs kiezen ze deze en de scriptschrijver is 10x niks. DOODZONDE

 3.   
  Mattmerize's avatar

  @ beschrijving SotC: Ik ben er vrij zeker van dat de protagonist Wander heet, en niet Wanda.