Team Fortress 2 krijgt grootste update tot nu toe

Valve heeft in hun blog laten weten dat ze hard aan het werk zijn aan de volgende klasse-update voor Team Fortress 2. De inmiddels populaire shooter heeft in het verleden al meerdere klasse-updates gehad, recentelijk nog één voor de Scout-klasse. Het zal volgens Valve de grootste update tot nu toe worden.

Het betreft dit keer de Sniper-klasse. Deze zal, net zoals bij de andere updates, nieuwe wapens en prestaties krijgen. Tevens is er ook extra content voor alle andere klassen bevestigd, deze zal vóór de update van de Sniper-klasse verschijnen.

Valve heeft ook bekend gemaakt dat ze nog druk bezig zijn met een grote update voor de Xbox 360 versie van Team Fortress 2. De vertraging heeft volgens Valve te maken met het limiet aan geheugen dat beschikbaar is op de Xbox 360. Valve heeft laten weten dat ze hier een oplossing voor hebben gevonden, maar dat dit meer werk en dus tijd kost dan ze hadden verwacht.

The Orange Box is uitgebracht met het oog op Half-Life 2: Episode Two en deze ‘box’ is een gebundelde uitgave van Half-Life 2, de vervolgen Episode One en Episode Two, de cartoony multiplayergame Team Fortress 2 en de puzzelgame Portal.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder spelen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol. De game speelt zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral af in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (grote robotspinnen) zijn daardoor ook wat uitgebreider en massaler dan voorheen. Verder krijg je in deze tweede Episode te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider, die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels.

Team Fortress 2 is een game gericht op de multiplayer en met een vrolijke, cartoony uitstraling. Kies uit verschillende classes, variërend van de zwaarbewapende Heavy tot de in stealth gespecialiseerde Spy, en werk samen met je team om de overwinning te behalen in diverse spelmodi en mappen.

Portal is een innovatieve puzzelgame, waarbij jij een testpersoon bent die in diverse ruimtes van Aperture Science de uitgang moet zien te halen met behulp van je portal-gun. Hiermee kan je een ingang en een uitgang creëren en uiteraard zijn ook alle natuurkundige wetten, zoals zwaartekracht en valversnelling van toepassing op de portals die je maakt. Op deze manier dien je diverse lastige situaties te doorstaan.

Team Fortress 2 is verschenen als deel van The Orange Box voor PC, Xbox 360 en Playstation 3. Deze is via Steam apart te downloaden voor PC gebruikers.

 1.   
  Leon 2.0's avatar

  Hopelijk wordt de update beter dan die van de scout. De Sandman is/was echt overpowered en ongelofelijk irritant.
  Desondanks is het toch fijn dat ze iedere class één voor één updaten. 🙂

 2.   
  Jonah's avatar

  Helaas heeft elke klasse dit probleem wanneer er een nieuwe update uit is. Iedereen wil met die klasse spelen, wat voor een slechte balans zorgt en het kost gewoon tijd om dit recht te trekken. 😉

 3.   
  Leon 2.0's avatar

  Mwah, de sandman was/is gewoon overpowered. Hij is niet voor niets geband op meerdere servers.

 4.   
  Broodbeleg's avatar

  mr.black schreef, "Hopelijk wordt de update beter dan die van de scout. De Sandman is/was echt overpowered en ongelofelijk irritant.
  Desondanks is het toch fijn dat ze iedere class één voor één updaten. 🙂 "

  Ik weet al 1 wapen, kwam een “poster” tegen. Daarop stond dat je je urine kon gebruiken als wapen als sniper om vijanden te paralyzen, soort van sandman dus.

 5.   
  gappower's avatar

  prachtig game 😀

 6.   
  DarkMuil's avatar

  Kben zeer benieuwd! Ik vond die scout-update niet zoveel aan eigenlijk. Maar ja, ik speel sowieso haast nooit scout.
  Khoop dat ze hier iets leukers van maken 8)

 7.   
  501105's avatar

  nice, speel het af en toe een beetje

 8.   
  Bub’z's avatar

  Broodbeleg schreef, "

  ”mr.black” schreef, "Hopelijk wordt de update beter dan die van de scout. De Sandman is/was echt overpowered en ongelofelijk irritant.
  Desondanks is het toch fijn dat ze iedere class één voor één updaten. 🙂 "

  Ik weet al 1 wapen, kwam een “poster” tegen. Daarop stond dat je je urine kon gebruiken als wapen als sniper om vijanden te paralyzen, soort van sandman dus."

  Je weet dat dat op 1 april was gepost he? Met nadruk op 1 april.

 9.   
  Broodbeleg's avatar

  Kwam ‘m gisteren tegen, heb niet op de datum gelet. Vond het wel mogelijk, in het filmpje ‘Meet the Sniper’ komt dat urine in potje ook al voor. 🙂