Demo Command & Conquer: Red Alert 3 op het PlayStation Network verschenen

Een aantal dagen geleden konden we via dit bericht al melden dat er een demo voor de PlayStation 3-versie van Command & Conquer: Red Alert 3 in aantocht was. Deze demo is vanaf vandaag via het PlayStation Network te downloaden.

De demo bevat een tutorial en twee missies. De eerste missie heet “Krasna 45” en hierin speel je aan de kant van de Sovjets en moet je een vijandelijke basis veroveren. De andere missie heet “Heidelberg” en in deze missie speel je aan de kant van de Allied en moet je een vijandelijk basis infiltreren. Beide missies zijn zowel in de singleplayer als de co-op modus speelbaar.


Het verhaal van Red Alert 3 begint met het ombrengen van Albert Einstein door de Sovjets in het jaar 1927, met behulp van een tijdmachine. Met de dood van de natuurkundige heeft WOII nooit plaatsgevonden en wordt de atoombom nooit uitgevonden. Dat geeft de Sovjets een voorsprong in de race om werelddominatie in de jaren 50 van de vorige eeuw. Het uitblijven van WOII is duidelijk een voordeel voor de Sovjets, maar het heeft ook een nieuwe factie in het zadel geholpen. Japan zal ten strijde trekken om de wereld te overheersen. Daarnaast zijn er uiteraard ook de geallieerden, die inmiddels de macht over Europa kwijt zijn, op Engeland na.

De campagne ontvouwt zich via live action filmpjes waarvoor EA voor elke factie één of meerdere ‘babes of war’ ingehuurd heeft. Het verhaal komt zoals je gewend bent met de nodige plotwendingen. Elke campagne geeft je stapsgewijs een groter wapenarsenaal van de betreffende factie om je missie te volbrengen. Daarnaast is de volledige campagne als co-op uit te spelen via internet. Ook is er de mogelijkheid om gewone online games en uiteraard een skirmish-modus spelen.

Lees voor meer informatie ook eens onze review over de PC-versie van de game!

Command and Conquer: Red Alert 3 is verschenen voor de PC en Xbox 360. De PS3-versie verschijnt 26 maart.

 1.   
  JanvdKolk's avatar

  Lekker op tijd weer, maar beter laat dan nooit 😉

 2.   
  R1chardTM's avatar

  Jooncheez schreef, "Lekker op tijd weer, maar beter laat dan nooit 😉 "

  Wat het bericht of de demo, want beide is raar. De demo is pas net uit en de PlayStation 3-versie van Red Alert 3 is nog niet eens verkrijgbaar. Dus ik snap je niet echt. 😳

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik download hem niet pc versie heb me al teleur gesteld dus ga hem ook niet op de ps3 spelen

 4.   
  GENERAL_DS's avatar

  iik heb um nog niet gevonden volgens mij staat de demo er nog niet op
  😡

 5.   
  Tha Saint's avatar

  Snel even downloaden 😕