The Godfather II bereikt gouden status

Vorige maand werden we opgeschrikt door het plotselinge uitstel van The Godfather II. Electronic Arts had aangegeven de game graag meer onder de aandacht te willen brengen, waardoor een release eind februari niet meer haalbaar was.

Vandaag is bekend geworden dat The Godfather II de gouden status heeft bereikt. Het ontwikkelen is dus ten einde en de game hoeft alleen nog geproduceerd en verscheept te worden. De release op 9 april lijkt dus prima haalbaar.

The Godfather II wijkt behoorlijk af van het origineel en valt te beschrijven als “Scarface meets Total War”. Het spel is veel minder een GTA-kloon en vooral meer een sandbox game met RPG, RTS en bordspel invloeden. The Godfather II speelt zich af in drie steden, namelijk Miami, Havana en New York, uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. De game kent zes verschillende character classes: bruiser, demolitions expert, arsonist, medic, safe cracker en engineer. Elk personage heeft zijn eigen unieke achtergrond en er zijn in totaal twaalf verschillende persoonlijkheden mogelijk.

Op elk moment in de game kan je kiezen voor Don’s View, een top-down perspectief van waaruit je je goederen en middelen kunt verdelen, kunt zien wat de concurrentie doet en je diverse illegale projecten kunt plannen. Vanuit de Don’s View kan je ook weer inzoomen tot het bekende perspectief vanaf de straat, zodat je zelf je handen vuil mag maken met het nieuwe free-aim schietsysteem. De invloeden uit bordspellen komen onder andere in de vorm van perks en beloningen. Verover een olieraffinaderij van een rivaliserende familie en je krijgt bijvoorbeeld kogel-vrije vesten en een bepantserde auto voor je eigen familie. Of neem andere handeltjes over om een deel van hun winst op te strijken, zodat je ook echt beloond zult worden voor de actie op straat. Daarnaast kan je ook andere families tegenwerken door sabotagemissies uit te voeren, zoals het overhoop halen van een restaurant en het plaatsen van beschuldigend bewijsmateriaal. In ruil hiervoor zal bijvoorbeeld een lid van een rivaliserende familie voor een bepaalde tijd achter de tralies verdwijnen.

Lees voor meer informatie over The Godfather II onze Fast Forward!

The Godfather II verschijnt op 9 april voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    Rise Against's avatar

    Ik moet het nog maar even zien met deze game.De trailers leken nog erg buggy

  2.   
    kenny980's avatar

    ik moet dat spel hebben!! 😆

  3.   
    MightyMouse's avatar

    🙂 HEBBUH!!!

  4.   
    RauserLuLz's avatar

    das een hebbe ding

  5.   
    thomazajax's avatar

    Deel 1 was zeker oke, en ik verwacht hier ook veel van! 🙄