Terugvallende economie zorgt voor minder verfrissende games

Kredietcrisis, bijna omvallende banken en tegenvallende beursresultaten: in elk regulier nieuwsbulletin wordt er wel wat over gezegd of geschreven. De huidige economische situatie lijkt nu ook gamers te gaan treffen.

Hier wordt niet zozeer de uitgaven voor games en bijbehorende hardware bedoeld, maar het effect dat zijn weerslag heeft op de nog te verschijnen games: deze zullen voor weinig verfrissing gaan zorgen, omdat uitgevers minder risico willen lopen.

De komende tijd zullen er dan ook meer vervolgen en gerecyclede concepten verschijnen. Dat hoeft niet slecht te zijn; Battlefield 1943 en Bad Company 2 hebben nu al fans. Maar denk ook eens aan games als Call of Duty 5 en, iets verder in de geschiedenis, Halo 2. De te verschijnen games liggen meer op dat niveau.

Tevens zal een bekende melkkoe het nog drukker krijgen met een hele lading games: de Wii blijft of wordt het lievelingetje van veel uitgevers. Helaas lijkt het er niet op dat hier veel innoverende titels voor gaan verschijnen.

  1.   
    jungler's avatar

    dat is zo maar dat gaat veranderen hoop ek 😛

  2.   
    M@tthijs's avatar

    Nou ja, het is in ieder geval goed dat degene die niet voor de wii produceren, nu dus alleen maar kwaliteitsgames willen maken, en daar heb ik dan weinig tegen 😆

  3.   
    Mattmerize's avatar

    Dead Space, Mirror’s Edge, Valkyria Chronicles, LittleBigPlanet. Allevier titels die heel erg innovatief zijn, en ook erg goede spellen (met name de laatste ^_^), maar ze verkopen zo kut, en dat vind ik heel erg jammer, omdat innovatie beloond moet worden vind ik, vooral als het zulke goede games zijn. Helaas gebeurt dat niet en zullen dus steeds meer uitgevers ‘gewoon’ een sequel/remake maken in plaats van een heel nieuw, leuk, vernieuwend spel.