Ontwikkelaar L.A. Noire heeft vacatures

De recessie is er al en de meeste bedrijven sluiten hun deuren. Zo ook een aantal game-ontwikkelaars, zoals bijvoorbeeld Ensemble Studios, die de handdoek in de ring moest gooien vanwege de kredietcrisis. Gelukkig is er een bedrijf dat het hoofd blijkbaar nog boven het spreekwoordelijke water kan houden.

Team Bondi, de ontwikkelaar die momenteel werkt aan L.A. Noire, zoekt juist mensen. Dit geeft Team Bondi een kleine voorsprong op de andere bedrijven, al is het alleen maar omdat de meeste bedrijven hun mensen moeten ontslaan. De vraag is of ze met de nieuwe mensen ook de game sneller af kunnen krijgen, aangezien deze al geruime tijd in ontwikkeling is.


L.A. Noire is een klassiek detectiveavontuur dat zich afspeelt in het Los Angeles aan het eind van de jaren ’40. Je moet een aantal gruwelijke moorden oplossen en je komt er te diep met je neus in te zitten. Gevolg is dat je binnen no-time tot aan je nek in de stront zit in de onderwereld van The City of Angels.

Ontwikkelaar Team Bondi heeft het Los Angeles uit de jaren ’40 zeer nauwkeurig nagebouwd voor deze game. Nog geen tientallen freeways, nog geen Afro-Amerikanen die rappen dat ze uit Compton en Long Beach komen, nog geen rolschaatsende meisjes op Santa Monica Beach Boulevard. Nee, in die tijd ging het om misdaad, drugs, jazz, corruptie en Hollywood. De game kent meerdere eindes en de keuzes van de speler hebben veel invloed op het verhaal en de uitkomst van de zaak. Verder speelt de Amerikaanse Marine een sleutelrol in het verhaal van L.A. Noire en de game krijgt tevens diverse side-missions, gebaseerd op echte cases uit 1947.

L.A. Noire zal in 2009 verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    templer's avatar

    Zo ook een aantal game-ontwikkelaars, zoals bijvoorbeeld Ensemble Studios, die de handdoek in de ring moest gooien vanwege de kredietcrisis.

    Ensemble Studios heeft niet de handdoek in de ring gegooid maar microsoft, deze heeft namelijk besloten de studio te sluiten in verband met geldtekort en slecht management. Echt een belachelijke beslissing, misschien had microsoft eerst beter moeten nadenken voordat ze deze studio kocht, eeuwig zonde…