Command & Conquer: Red Alert 3 medio maart voor de PS3

Command & Conquer: Red Alert 3 is alweer enige tijd te spelen op de PC en Xbox 360, terwijl de PlayStation 3-versie vorig jaar nog even in de wacht werd gezet. Inmiddels is men op volle kracht bezig met deze versie en vandaag laat Electronic Arts weten dat we de PS3-versie medio maart kunnen verwachten.

De PS3-versie van Command & Conquer: Red Alert 3 gaat door het leven als de Ultimate Edition en bevat vijf nieuwe multiplayer maps, als ook heel veel video’s en trailers. Op de disc staat een Girls of Red Alert 3 special, beelden van bloopers, documentaires, development diaries, uitgebreide profielen van alle units, de officiële Red Alert 3 soundtrack en nog veel meer.


Het verhaal van Red Alert 3 begint met het ombrengen van Albert Einstein door de Sovjets in het jaar 1927, met behulp van een tijdmachine. Met de dood van de natuurkundige heeft WOII nooit plaatsgevonden en wordt de atoombom nooit uitgevonden. Dat geeft de Sovjets een voorsprong in de race om werelddominatie in de jaren 50 van de vorige eeuw. Het uitblijven van WOII is duidelijk een voordeel voor de Sovjets, maar het heeft ook een nieuwe factie in het zadel geholpen. Japan zal ten strijde trekken om de wereld te overheersen. Daarnaast zijn er uiteraard ook de geallieerden, die inmiddels de macht over Europa kwijt zijn, op Engeland na.

De campagne ontvouwt zich via live action filmpjes waarvoor EA voor elke factie één of meerdere ‘babes of war’ ingehuurd heeft. Het verhaal komt zoals je gewend bent met de nodige plotwendingen. Elke campagne geeft je stapsgewijs een groter wapenarsenaal van de betreffende factie om je missie te volbrengen. Daarnaast is de volledige campagne als co-op uit te spelen via internet. Ook is er de mogelijkheid om gewone online games en uiteraard een skirmish-modus spelen.

Lees voor meer informatie ook eens onze review!

Command and Conquer: Red Alert 3 is verschenen voor de PC en Xbox 360. De PS3-versie verschijnt medio maart.

  1.   
    Fawaka-W's avatar

    heb de pc versie helemaal kapot gespeeld.
    Deze skip ik dus

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik skip hem ook omdat ik red alert 3 niet leuk vind, het is geen red alert meer veels te modern alles enzo

  3.   
    Rise Against's avatar

    C-Boy schreef, "Ik skip hem ook omdat ik red alert 3 niet leuk vind, het is geen red alert meer veels te modern alles enzo"

    Ook ik miste het oude red alert gevoel. Alleen de cut scenes waren leuk maar verder viel het spel me echt tegen.

  4.   
    Cyart's avatar

    Rise Against schreef, "

    ”C-Boy” schreef, "Ik skip hem ook omdat ik red alert 3 niet leuk vind, het is geen red alert meer veels te modern alles enzo"

    Ook ik miste het oude red alert gevoel. Alleen de cut scenes waren leuk maar verder viel het spel me echt tegen."

    idd dus ik speel weer af en toe RA2 YR 8)

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    Rise Against schreef, "

    ”C-Boy” schreef, "Ik skip hem ook omdat ik red alert 3 niet leuk vind, het is geen red alert meer veels te modern alles enzo"

    Ook ik miste het oude red alert gevoel. Alleen de cut scenes waren leuk maar verder viel het spel me echt tegen."

    idd alleen cut scenes waren leuk ja, het red alert gevoel was weg het is totaal nieuw geen red alert meer zoals was

  6.   
    Pumbajeffrey's avatar

    hmmm, ik ga hem niet spelen. zulke spellen horen op de comp te worden gespeeld zonder compromissen (hooguit de kwaliteit verlagen) zodat de gameplay beter is.

  7.   
    Neolite's avatar

    C-Boy schreef, "

    ”Rise Against” schreef, "[quote=”C-Boy”].."

    Ook ik miste het oude red alert gevoel. Alleen de cut scenes waren leuk maar verder viel het spel me echt tegen."

    idd alleen cut scenes waren leuk ja, het red alert gevoel was weg het is totaal nieuw geen red alert meer zoals was[/quote]

    Het is inderdaad geen red alert meer zoals het hoort te zijn, daarom speel ik de game ook al lang niet meer. 🙁

  8.   
    )GN(-Erik's avatar

    Nou ik weet niet waarom iedereen hier loopt te zeuren, over dat Red Alert 3 verpest is, want ik vond het nog een toffe game hoor 😀 Ja natuurlijk is het 3D, en hebben ze een aantal toffe units er uit gehaald, en nog dommere units weer terug gestopt. De gameplay is toch nog wel (behalve je oreminers) bijna precies het zelfde als deel 2. Alle units hebben nu ook speciale krachten die soms wel handig kunnen zijn.

    Het enigste nadeel vind ik dat Japan mee doet, en die hebben bijna alleen maar rare robots 🙁 Oh Ja en ik hoop dat Yuri ooit nog terug komt, ook al was die opgegeten door een kartonnen dinosaurus 😉