Square Enix haalt targets niet, FF XIII pas in 2010

Square Enix heeft gemeld dat de winst redelijk in lijn is met die van vorig jaar, maar dat ze hun hoger gestelde target voor het afgelopen jaar niet halen. Al heeft de ontwikkelaar nog weinig last van de wereldwijde kredietcrisis, ze verwachten toch wel invloeden te gaan zien op het komende boekjaar. De winst zal voorlopig per jaar met 2,4 procent afnemen, zo verwacht men.

De gestelde target voor maart 2011 zal waarschijnlijk niet gehaald worden, aangezien de crisis zich nog wel even door zal zetten en de Yen op dit moment erg sterk staat. Dat betekent minder inkomsten voor Square Enix, aangezien de buitenlandse inkomsten dan tegen vallen door de relatief sterke binnenlandse munt.

De release van Final Fantasy XIII zal in Japan ergens in 2009 plaasvinden en is daar exclusief voor de PlayStation 3. Wij zullen langer moeten wachten, want de planning is voorlopig 2010. Lichtpuntje: de nieuwe Final Fantasy verschijnt hier naast de PlayStation 3 óók op Xbox 360.

  1.   
    Sopro's avatar

    hoort de headline niet ”Square Enix haalt targets niet, FF XIII pas in 2010” te zijn vanplaats XII of zie ik iets over het hoofd.

  2.   
    ChielB's avatar

    In de rest van het bericht stond het goed, er was inderdaad een I weggevallen uit de titel.

  3.   
    Viperations's avatar

    My bad 😉

    Had inderdaad XIII moeten zijn natuurlijk!

  4.   
    Sopro's avatar

    Np, zo te zien zijn er niet veel fans voor deze serie aan het aantal reply’s te zien, nieuwe generatie opgegroeid met oorlogs spellen denk ik 🙁

  5.   
    Tha Saint's avatar

    in 2010 nu nog zien of ps3 net zo als die van de xbox zal zijn 😀