Nieuwe Godfather II-screenshots you can’t refuse

Electronic Arts heeft vandaag laten weten dat The Godfather II vanaf 5 maart in de Nederlandse winkels zal liggen. Vooralsnog was de releasedatum wat onzeker, maar daar is bij deze een eind aan gekomen. Nog een kleine twee maanden geduld dus, voordat je jezelf kunt opwerken binnen de Corleone familie.

The Godfather II wijkt behoorlijk af van het origineel en valt te beschrijven als “Scarface meets Total War”. Het spel is veel minder een GTA-kloon en vooral meer een sandbox game met RPG, RTS en bordspel invloeden. The Godfather II speelt zich af in drie steden, namelijk Miami, Havana en New York, uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. De game kent zes verschillende character classes: bruiser, demolitions expert, arsonist, medic, safe cracker en engineer. Elk personage heeft zijn eigen unieke achtergrond en er zijn in totaal twaalf verschillende persoonlijkheden mogelijk.

Op elk moment in de game kan je kiezen voor Don’s View, een top-down perspectief van waaruit je je goederen en middelen kunt verdelen, kunt zien wat de concurrentie doet en je diverse illegale projecten kunt plannen. Vanuit de Don’s View kan je ook weer inzoomen tot het bekende perspectief vanaf de straat, zodat je zelf je handen vuil mag maken met het nieuwe free-aim schietsysteem. De invloeden uit bordspellen komen onder andere in de vorm van perks en beloningen. Verover een olieraffinaderij van een rivaliserende familie en je krijgt bijvoorbeeld kogel-vrije vesten en een bepantserde auto voor je eigen familie. Of neem andere handeltjes over om een deel van hun winst op te strijken, zodat je ook echt beloond zult worden voor de actie op straat. Daarnaast kan je ook andere families tegenwerken door sabotagemissies uit te voeren, zoals het overhoop halen van een restaurant en het plaatsen van beschuldigend bewijsmateriaal. In ruil hiervoor zal bijvoorbeeld een lid van een rivaliserende familie voor een bepaalde tijd achter de tralies verdwijnen.

Lees voor meer informatie over The Godfather II onze Fast Forward!

The Godfather II verschijnt 5 maart voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Pumbajeffrey's avatar

    Deze screenshots werken naar mijn mening niet in hun voordeel…

  2.   
    mrxthereal's avatar

    Als je dan toch een maffia-achtige game moet kopen dan lijkt het me duidelijk dat je voor Maffia II moet gaan.

  3.   
    RinusReetRidder's avatar

    Grafisch is het gemiddeld, niet top, maar de game moet het toch echt van sfeer en gameplay hebben natuurlijk. En deze wordt wel wat anders dan Mafia 2 aangezien je met don’s view ook strategisch kunt spelen en mannetjes mag inhuren.

    Denk dat zowel godfather 2 en mafia 2 erg leuk worden. ๐Ÿ™‚

  4.   
    Cirdan's avatar

    Ik ga toch liever voor Maffia 2, lijkt me net iets leuker ๐Ÿ™‚

  5.   
    Lashrom's avatar

    Zie ik daar de Thompson met Round Drum ? ๐Ÿ˜†

  6.   
    nickykolkie's avatar

    Lashrom schreef, "Zie ik daar de Thompson met Round Drum ? ๐Ÿ˜† "

    ja noemen ze ook wel Tommy gun xD

  7.   
    xizaaR's avatar

    Godfather heeft het nog niet gehad van graphics. Maar van Gameplay. ๐Ÿ˜‰ Daar draait de game ook gewoon simpel om. ๐Ÿ™‚

  8.   
    Tha Saint's avatar

    Kijk die schefe grapichs . Dit is egt wel een offer die ik kan refusen ๐Ÿ˜‰

  9.   
    Pumbajeffrey's avatar

    had ook geen monstergraphics verwacht maar kan nou niet zeggen dat dit mijn interesse meer aanwakkert voor dit spel..