Wii Fit: werkt het of niet?

Het balanceerbordje van Nintendo, ook wel bekend onder de naam Wii Fit, heeft de wetenschap voor zich weten te interesseren. De universiteit van Mississippi heeft wetenschapper Scott Owens een onderzoek laten beginnen met als doel de effectiviteit van Wii Fit vast te stellen.

Hoe hij dat doet? Hij heeft twee verschillende groepen van samengesteld van in totaal acht families, waarvan één groep de Wii Fit regelmatig zal gebruiken. Door de (onder andere in-game) verzamelde data hoopt Owens aantoonbare verschillen te kunnen vinden tegen het einde van het onderzoek. Afgelopen herfst is het onderzoek (dat een half jaar zal duren) begonnen.

Aangezien overgewicht een toenemend probleem is onder de jeugd, is het een interessant onderzoek. We zijn benieuwd naar de resultaten!


Zinloos of niet?
 1.   
  craz's avatar

  nee het werkt niet duuh 😀

 2.   
  ChielB's avatar

  Het is ook maar net wat je onder ‘werken’ verstaat. Als je normaal nooit sport dan kan je met Wii Fit allicht iets fitter worden door simpelweg te bewegen. Sport je al vele uren per week dan zal dat beetje Wii Fit vast niet heel veel effect hebben.

  En als je het zou willen meten qua afvallen in plaats van conditie, dan is er toch meer nodig. Alleen maar wat Wii Fitten en dan toch nog dagelijks ongezond eten haalt natuurlijk ook niets uit.

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Nou echt zinloos is het niet!! Want het is altijd weer een mooi uitzicht om naar uit te kijken 😀

 4.   
  Mattmerize's avatar

  Nou ik denk dat het onbewust ook wel werkt, dat Wii Fit. Veel mensen kunnen zich niet aan hun dieet houden omdat ze geen soort coach o.i.d. hebben, en te gauw “toegeven aan de duistere kant”(tenminste, zo is het bij mijn moeder :roll:). En natuurlijk confronteert Wii Fit je met hoe ongezond je bent met zo’n BMI test en dergelijke. En omdat het in een spelvorm gegoten is vindt men het blijkbaar ook leuk om af te vallen door middel van Wii Fit (ik absoluut niet, maar dat is een ander verhaal).

 5.   
  nanathan's avatar

  ik denk dat het wel enig effect zal hebben maar toch niet genoeg om het echt te gaan integreren in een speciaal programma.

 6.   
  Darkknight's avatar

  waarom zo je wii fit halen ga gwn een paar keer per week hardlopen. goedkoper en je krijgt ook nog eens een keer frisse lucht

 7.   
  Overload14's avatar

  Dark heeft gelijk, Waarom je geld hieraan verpsille terwijl je gewoon buite in de ope lucht kunt sporte…

 8.   
  Verbeemen's avatar

  het werkt wel, al moet je ook op je voeding letten natuurlijk

  er zitte moelijke oefeningen tusse

 9.   
  NLkevvNL's avatar

  ik hoef dit nie maarjaXD

 10.   
  MauriceV's avatar

  ik denk niet dat het werkt, misschien zou het wel kunnen werken als je er heel intensief mee bezig bent en je gezond gaat eten. maar over het algemeen zou zelfs dat weinig of geen resultaat geven

 11.   
  Rikki's avatar

  In de consumentengids stond hier een testje over en daar stond in dat het niet werkte, want gewoon stevig wandelen was beter enzo. En als het werkte was het maar 2 weken ofzo omdat het anders geen ruk meer aan was.

 12.   
  Koen45's avatar

  ”Overload14″ schreef, "Dark heeft gelijk, Waarom je geld hieraan verpsille terwijl je gewoon buite in de ope lucht kunt sporte…"

  Effe voorschut lope?

 13.   
  wkjehwqkjd's avatar

  Leuk voor de mensen die het gekocht hebben. En dan krijgen ze horen dat het helemaal niet werkt. Maar ik zelf beslist denk dat het niet werkt anders hadden ze voor ze de wii fit verkopen eerst een onderzoek gedaan en hadden ze dat niet nu hoeven te doen. 😛

 14.   
  Darkknight's avatar

  Eazy-E schreef, "

  ”Overload14″ schreef, "Dark heeft gelijk, Waarom je geld hieraan verpsille terwijl je gewoon buite in de ope lucht kunt sporte…"

  Effe voorschut lope?"

  vind jij hardlopen in de openlucht voor schut? nou als je een pants van 200kilo hebt tja dan misschien. maar je kan natuurlijk ook ’s avonds lopen.

 15.   
  Mattmerize's avatar

  Ja. Het hardlopen zelf is beter dan het spelen van Wii Fit, daar geen twijfel aan. Maar er zijn meer factoren die meetellen, bijvoorbeeld het zin hebben erin. Daarnaast kan je Wii Fit altijd doen, ook al het buiten geen lekker weer is.

 16.   
  i7 Grendel's avatar

  Maar je kunt toch ook hardlopen wanneer het slecht weer is? Doe je thuis gewoon droge kleding aan. Alleen gaat de motivatie wel wat omlaag.

 17.   
  nickykolkie's avatar

  denk niet dat het werkt 😛

 18.   
  delta62's avatar

  Denk het niet maar ik hoef het niet want ik ben niet dik!

 19.   
  GameAC's avatar

  Wii Fit werkt niet, maar het heeft wel de meest trieste reclames.

 20.   
  nanathan's avatar

  ”Grendel 65″ schreef, "Maar je kunt toch ook hardlopen wanneer het slecht weer is? Doe je thuis gewoon droge kleding aan. Alleen gaat de motivatie wel wat omlaag."

  Een je aan het lopen bent valt het allemaal wel mee, des te meer voldoening je hebt en achteraf kan je genieten van een lekker warme doushe

 21.   
  DutchFreeze's avatar

  ”Darkknight “ schreef, "waarom zo je wii fit halen ga gwn een paar keer per week hardlopen. goedkoper en je krijgt ook nog eens een keer frisse lucht"

  dat dacht ik dus ook gelijk toen ik dit las…
  nou doe ik iets anders ipv hardlopen, maar dan nog

 22.   
  Revitation's avatar

  Hmm. Interessant. Ik denk niet dat het zal werken tenzij, zoals eerder vernoemd, je het heel intensief en regelmatig doet.
  Maar, daarentegen is het misschien leuk voor de wat oudere mensen(doelt op 65+’ers). Geen idee of ze het überhaupt leuk vinden maar het zou goed kunnen zijn voor de gewrichten en dergelijke.
  Voor kinderen die dit écht nodig hebben is er heel wat meer nodig dan WiI Fit…