Engeland toont zich voetballand tijdens kerst met FIFA 09

In Groot-Brittanië laat de kerst maar weer eens zien hoe zeer voetbal leeft in dat land. FIFA 09 heeft namelijk de eerste plaats van de Britse verkooplijsten weten te bereiken. Daarmee spreekt Engeland zijn voorkeur uit voor EA’s voetbalgame, tegenover games als Call of Duty: World at War, Mario Kart Wii en Tomb Raider: Underworld.

FIFA 09 logo

FIFA 09 is het nieuwste deel in de voetbalserie van Electronic Arts. In de game speelt balans een grote rol, want je zult jezelf staande proberen te houden tijdens een tackle. Als je standbeen niet geraakt wordt, is het goed mogelijk dat je gewoon aan de bal blijft. Daarnaast kunnen keepers nog een bal achter zich redden als ze de balbaan verkeerd inschatten.

Op het tactische front brengt FIFA 09 nieuwe opties met zich mee, zoals het aanpassen van de mate van agressie en hoeveel risico het team mag nemen. Voorzien van nieuwe animaties en verbeterde controle over passes, dribbels en duwen en trekken, is de game nog realistischer en wat sneller dan de vorige editie. Ook de Be A Pro-modus wordt in FIFA 09 weer ondersteund. Extraatje in FIFA 09 is Adidas Live-seizoen, waardoor de status van real-life voetbalspelers mee wordt genomen in het spel.

FIFA 09 is inmiddels uitgegeven voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PlayStation 2, PlayStation Portable en Nintendo DS.

 1.   
  LXZ-76's avatar

  Wat is de volgende stap? De speler een VR pak geven en hem zelf laten voetballen, of is dat toch meer iets voor de wii? 😛

 2.   
  nanathan's avatar

  ik blijf erbij.
  Een remake van fifa 98 moet er nog steeds komen maar dan met de vele licenties en be a pro modus.