Meeste flash cards werken niet op DSi

Hoewel sommige mensen denken dat de mogelijkheid om een SD kaart in je DSi te stoppen piraterij zal bevorderen denkt Nintendo daar toch anders over. Er blijken namelijk verschillende anti-piraterij trucjes te zijn ingebouwd in de DSi. Nu de DSi bijna in Japan verschijnt hebben enkele mensen namelijk ook de mogelijkheid gekregen hun oude flash cards, die oorspronkelijk voor de DS waren, uit te proberen op de DSi. Hieruit is gebleken dat de volgende flash cards voor de DS momenteel niet meer te gebruiken zijn met de DSi:

  -CycloDS
  -FCard
  -G6 DS Real
  -iTouch DS
  -M3 DS Real
  -M3 DS Simply
  -NCard
  -Supercard DS One
  -U2DS
  -R4DS

Recentelijk heeft Nintendo een nieuwe Nintendo DS aangekondigd, de DSi. De DSi zal 12 procent dunner zijn dan het huidige model en de twee schermen zijn 17 procent groter. Een grote nieuwe feature zijn twee ingebouwde 3-megapixel camera’s, een aan de binnenkant en een aan de buitenkant. Gemaakte foto’s kun je dankzij een SD-slot direct op je SD-kaart opslaan en eventueel op je televisie bekijken via de Wii. Een nadeel van de diverse vernieuwingen is dat men er voor moest kiezen om het GBA-slot weg te laten. Hierover kun je meer lezen in deze column.

De Nintendo DSi heeft een ingebouwde browser en je zult games kunnen downloaden, genaamd DSiWare, en deze op je SD-kaart opslaan. Sommige games zullen gratis verkrijgbaar zijn, andere kosten 200, 500 of 800 punten. Het lijkt erop dat Nintendo een speciale aanbieding heeft met 1000 gratis punten die je voor maart 2010 dient te gebruiken, al is het nog onduidelijk hoe dit in zijn werk gaat en of deze aanbieding ook voor Europa geldt.

De mogelijkheden van de DSi op het gebied van audio zijn ook verbeterd. Naast het afspelen van muziek kan je ook zaken als de snelheid van het afspelen regelen, dit is onder andere gedaan met het oog op mensen die talen willen studeren en via geluidsfragmenten rustig willen oefenen.

De Nintendo DSi staat in de planning om bij ons voor de zomer van 2009 te verschijnen. In Japan verschijnt het nieuwe model al op 1 november tegen een prijs van ongeveer 130 euro. Een precieze datum of prijs voor Europa laten zich voorlopig nog raden.

 1.   
  WhySoSerious?'s avatar

  hee dat is wel slim van nintendo ๐Ÿ˜€

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  ”jemoeder14″ schreef, "hee dat is wel slim van nintendo ๐Ÿ˜€ "

  het is toch een kwestie van tijd voordat er een flashcard voor de DSi gemaakt zal worden, verwacht ik zo. Dus Nintendo houdt het even tegen, maar het zal zeker wel een keer gekraakt worden.

 3.   
  Maotes's avatar

  Wat Mr. Black zegt. Eer dat hij in Europa is is er allang zoiets gevonden. Moet je maar opletten. Hoe veel mensen willen nou zoiets? Juist, bijna allemaal. (ik hoor daar niet bij voordat ik beschuldigd wordt:P) Ze houden het nog niet eens een jaar tegen, dus het helpt eigenlijk helemaal niets.

 4.   
  Darkknight's avatar

  weer een nieuwe uitdaging voor de hacker

 5.   
  Overload14's avatar

  Darkknight (jarig) schreef, "weer een nieuwe uitdaging voor de hacker"

  hoor jij er dan bij dan? xD

 6.   
  craz's avatar

  slim ๐Ÿ˜›

 7.   
  blackhawk1's avatar

  dat helpt wel……….. voor een paar weken of maanden

 8.   
  sjoerdte's avatar

  er zijn nog heel veel andere zoals tt ds (H)

 9.   
  PixelShooter's avatar

  Jah, hoe zit het met DSTT? Die staat niet in het lijstje, maar lijkt veel op R4, dus ik verwacht ook niet dat die nog zal werken… ๐Ÿ™

  Maar zoals gezegd, het is idd een kwestie van een paar weken/maanden tot er nieuwe flashcards zijn! 8) ๐Ÿ˜›

 10.   
  Darkknight's avatar

  Overload14″][quote=”Darkknight (jarig) schreef, "weer een nieuwe uitdaging voor de hacker"

  hoor jij er dan bij dan? xD[/quote]

  nee ik heb wel wat beters te doen

 11.   
  Fawaka-W's avatar

  R4 ๐Ÿ˜ก

 12.   
  GutZilla's avatar

  Ach ik ben tevreden met de DS lite en R4DS+4GB die ik nu heb ๐Ÿ˜‰