Is Crackdown 2 toch in ontwikkeling bij een andere ontwikkelaar?

De over-the-top actiegame Crackdown heeft het al boven verwachting goed gedaan wat betreft verkopen. Toch liet ontwikkelaar Realtime Worlds onlangs al weten niet aan een vervolg te werken en ook begin dit jaar kwam aan het licht dat een vervolg misschien gecancelled was.

Uit de geruchtenrubriek van het Amerikaanse magazine Game Informer duikt vandaag het bericht op dat Crackdown 2 toch in ontwikkeling is, maar dan zoals verwacht bij een andere ontwikkelaar. Het zal alleen erg lastig worden om een nieuwe uitgever te vinden, want Microsoft lijkt vooralsnog niet van plan de franchise te verkopen.

Crackdown vertoont enige gelijkenissen met het overbekende Grand Theft Auto, de grote vrije spelwereld, de vele mogelijke missies en het feit dat je zelf mag kiezen wat je gaat doen. Toch is Crackdown geen simpele kloon, want het schotelt je een hoofdpersoon voor die over extreme krachten beschikt en verder wordt dit alles geheel voorzien van over-the-top actie en heftige stunts. Deze samensmelting moet voor een unieke game zorgen, waarin jij moet zien af te rekenen met misdadigers, gangs en beruchte kingpins.

Wil je meer weten over Crackdown? Check dan ook eens onze actievolle review!

Crackdown is begin 2007 uitgebracht voor de Xbox 360.

  1.   
    RinusReetRidder's avatar

    Crackdown was heel vet dus hopelijk komt er nog eens een tweede deel. ๐Ÿ˜€

  2.   
    -050- Critical's avatar

    RinusReetRidder schreef, "Crackdown was heel vet dus hopelijk komt er nog eens een tweede deel. ๐Ÿ˜€ "

    ja hij is idd best wel vet ๐Ÿ˜†

  3.   
    B–T–B-8's avatar

    ik hoop ook dat er een 2e deel komt. ook al heb ik het eerste nooit gespeeld. ik vond het er altijd vet uitzien maar ik vind hem nu eigenlijk al te oud om hem nog te gaan spelen. dus wil ik wel graag het 2e deel spelen als dat er komt.