L.A. Noire is in ontwikkeling voor de Xbox 360

Tom Crago, de voorzitter van een instantie waar alle ontwikkelaars uit Australië in zitten, heeft per ongeluk aangekondigd dat de mysterieuze titel L.A Noire ook voor de Xbox 360 zal verschijnen. Daarnaast wist hij te melden dat het spel nog wel een jaartje langer in ontwikkeling zal blijven bij Team Bondi. Volgens Crago is het misschien wel de game met het grootste budget op aarde, en dat kan ook wel gezien het feit dat het spel al jaren in ontwikkeling is. Het spel is in 2006 aangekondigd als een PS3 exclusive, en is sindsdien bijna helemaal van de kaart verdwenen.


L.A. Noire is een klassiek detectiveavontuur dat zich afspeelt in het Los Angeles aan het eind van de jaren ’40. Je moet een aantal gruwelijke moorden oplossen en je komt er te diep met je neus in te zitten. Gevolg is dat je binnen no-time tot aan je nek in de stront zit in de onderwereld van The City of Angels.

Ontwikkelaar Team Bondi heeft het Los Angeles uit de jaren ’40 zeer nauwkeurig nagebouwd voor deze game. Nog geen tientallen freeways, nog geen Afro-Amerikanen die rappen dat ze uit Compton en Long Beach komen, nog geen rolschaatsende meisjes op Santa Monica Beach Boulevard. Nee, in die tijd ging het om misdaad, drugs, jazz, corruptie en Hollywood. De game kent meerdere eindes en de keuzes van de speler hebben veel invloed op het verhaal en de uitkomst van de zaak. Verder speelt de Amerikaanse Marine een sleutelrol in het verhaal van L.A. Noire en de game krijgt tevens diverse side-missions, gebaseerd op echte cases uit 1947.

L.A. Noire zal in 2009 verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    Firef0x's avatar

    volgend jaar mafia 2 en een jaar later LA Noire 🙂

  2.   
    PielePalle's avatar

    Ik kan me idd herinneren dat deze werd aangekondigd, sindsdien niks meer van gehoord 🙄

  3.   
    Hamlap's avatar

    Het leek me een erg leuk spel. Jammer dat we er zo lang niets van horen.

  4.   
    -050- Critical's avatar

    Firef0x schreef, "volgend jaar mafia 2 en een jaar later LA Noire :)"

    beide worden ze leuk denk k 😆 echt mafia 2 is zo vett