Ontwikkelaar: MadWorld past perfect bij de Wii

Als we één toekomstige Wii-titel moeten aanwijzen die toch wel erg opvalt, dan is het zeker MadWorld. Deze extreem bloederige actiegame lijkt volledig misplaatst op de kindvriendelijke console van Nintendo, maar daar denken de mensen van ontwikkelaar PlatinumGames heel anders over.

De producer van de game, Atsushi Inaba, is van mening dat MadWorld perfect past bij de Wii:

    “We’re really interested in the Wii platform so we wanted to create a really cool and stylish game for that… As you can see [from our Leipzig presentation] it’s really easy to pick up and play so when we came up with the concept of Mad World the Wii felt like a good console for that. It feels like a game that is at home on Wii.”

MadWorld is dus gemakkelijk te besturen en voor iedereen toegankelijk. De vraag blijft natuurlijk of je gezellig met het hele gezin tegenstanders tot bloedens toe wilt bewerken met kettingzagen en verkeersborden…

De makers van het lieflijke Okami presenteren het minder lieflijke MadWorld, exclusief voor de Wii. De game heeft, net als Okami, een interessante stijl. Alles is zwart-wit, behalve de liters bloed die over het scherm gutsen. De game draait om brute kills met kettingzagen, verkeersborden, je kan het zo gek niet bedenken. Deze overdreven actie gaat gepaard met veel humor en ironie, wat MadWorld tot een bijzondere Wii-titel maakt.

MadWorld verschijnt begin 2009 voor de Wii.

  1.   
    -050- Critical's avatar

    tuurlijk waarom alleen maar sport en andere fatsoenlijke burgerlijke games ik wil serieuze shit spelen en geen kookles of wiisports(dat was wel leuk maar veels te veel gedaan) of om maar te spreken van wii fit 😆

  2.   
    Erikgame's avatar

    Hij heeft 100% gelijk.

  3.   
    Mattmerize's avatar

    Ja qua toegankelijkheid past MadWorld wel in het wii-arsenaal, maar qua type game vind ik niet. Ik kan geen echte vergelijking vinden in het wii-arsenaal tegenover MadWorld, waarbij het de bedoeling is zoveel mogelijk mensen op een zo’n pijnlijk mogelijke manier te ‘executeren’ (ik snap daar zoiezo de lol niet van in, maar dat ben ik 🙄 ).