Concurrentie voor SLI en CrossFire

Om grafische prestaties te verhogen is het al enkele jaren mogelijk om bij een AMD- of NVIDIA-videokaart een tweede kaart te plaatsen en prestaties te bundelen. Tot nu toe vereiste dat ondersteuning van de gebruikte techniek van één van deze fabrikanten.

Een bedrijf met de naam Lucid heeft nu een chip uitgebracht, die het Hydra noemt. De chip zou ook videokaarten kunnen bundelen en naar eigen zeggen beter werken dan SLI en CrossFire. Met Hydra zou het type videokaart niets uitmaken en zou iedere game ermee moeten werken. Hydra zou het op te bouwen beeld zelf bekijken en bepalen hoe het over de videokaarten wordt verdeeld en dan de opdrachten naar de videokaarten versturen. AMD en NVIDIA hebben hun eigen technieken hiervoor.

Of het daarmee ook mogelijk is om willekeurige videokaarten, dus van verschillende merken, te combineren, is nog niet bekend. De eerste Hydra-chip, de Hydra-100, zou al klaar zijn om door fabrikanten getest te worden. Wellicht zien we op korte termijn iets terug van deze nieuwe techniek.

  1.   
    Super Gamer's avatar

    GAAAF !!! 😀

  2.   
    craz's avatar

    Super Gamer schreef, "GAAAF !!! 😀 "

    Je moet wel een mega pc hebben om dat in te bouwen 😡

  3.   
    SjaakSnel's avatar

    mooi heeft mijn oude geforce 7800gt nog nut:D

  4.   
    Aadb's avatar

    als het nou gewoon een PCI card is met daarop een aansluiting voor SLI en of Crossfire, dan kan jetoch elke vid kaart aan elkaar koppelen door middel van een van die 2 bridges.

  5.   
    Narcist's avatar

    Dat zou het hele nut van deze kaart teniet doen 🙂