LucasArts niet blij met Wii MotionPlus

Sinds de aankondiging van de Wii MotionPlus toevoeging voor de Wii afstandsbediening zijn een aantal uitgevers en ontwikkelaars niet blij. De onverwachte aankondiging viel met name bij LucasArts niet in de smaak. Dat is ook niet heel vreemd aangezien ze op dit moment de laatste hand leggen aan Star Wars: The Force Unleashed voor de Wii, die geprogrammeerd is met de originele Wii afstandsbediening in gedachten. Nu Nintendo bekend heeft gemaakt dat een 1:1 registratie van de bewegingen mogelijk wordt, biedt dat uiteraard geweldige mogelijkheden voor LucasArts’ nieuwe titel. Die mogelijkheden komen echter te laat, aldus LucasArts.

Star Wars: The Force Unleashed speelt zich af tussen Episode III en IV, waarbij je de rol speelt van The Secret Apprentice, een geheimzinnige leerling van Darth Vader. Leer en verbeter vier krachtige Force-skills en maak korte metten met de Jedi.

Star Wars: The Force Unleashed verschijnt op 19 september voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PlayStation 2, PSP en Nintendo DS.

  1.   
    Majo's avatar

    Ik kan het me heel goed voorstellen aangezien de nieuwe Star Wars game bij uitstek geschikt is voor de Motion Plus: best veel mensen vinden t leuk om met een (denkbeeldig) lichtzwaard te zwaaien, en de Motion Plus zou dit perfectioneren. Jammer dat Nintendo dat niet eventjes gecommuniceerd heeft naar de ontwikkelaars toe; deze moeten namelijk ook nog eens alle informatie van het bedrijf dat de MotionPlus heeft gemaakt (NIET Nintendo) krijgen.

  2.   
    B–T–B-8's avatar

    dat is wel stom ja.

  3.   
    Kaassouffl3's avatar

    Best balen.

  4.   
    ckerigon's avatar

    Mayo van Diejen schreef, "Ik kan het me heel goed voorstellen aangezien de nieuwe Star Wars game bij uitstek geschikt is voor de Motion Plus: best veel mensen vinden t leuk om met een (denkbeeldig) lichtzwaard te zwaaien, en de Motion Plus zou dit perfectioneren. Jammer dat Nintendo dat niet eventjes gecommuniceerd heeft naar de ontwikkelaars toe; deze moeten namelijk ook nog eens alle informatie van het bedrijf dat de MotionPlus heeft gemaakt (NIET Nintendo) krijgen."

    je hebt helemaal gelijk..
    maar kunnen ze dan de controls niet even herprogrammeren ofzo en dat ze de game gwn paar maandjes uitstellen..
    kbedoel ik wil best w8en daarop aangezien de controlles stukken beter gaan worden.

  5.   
    Majo's avatar

    ”kitt.h.3″ schreef, "
    je hebt helemaal gelijk..
    maar kunnen ze dan de controls niet even herprogrammeren ofzo en dat ze de game gwn paar maandjes uitstellen..
    kbedoel ik wil best w8en daarop aangezien de controlles stukken beter gaan worden."

    Het uitstellen van games kost per definitie geld. Daar komt ook nog eens bij dat LucasArts dan veel tijd en mankracht in het herprogrameren van de controls zal moeten steken, aangezien het bedrijf nog geen ervaring heeft met de MotionPlus: er zal eerst uitgevogeld moeten worden hoe t precies werkt, het zal uitvoerig getest moeten worden zodat alles tot op de milimeter klopt.

    Vraag is: haalt LucasArts het extra geld dat ze erin stoppen er dan ook weer uit? Zullen meer mensen het spel gaan kopen omdat de MotionPlus ondersteund wordt? Of zullen mensen m juist laten liggen omdat ze geen zin hebben extra geld te betalen voor een MotionPlus?

  6.   
    Alias's avatar

    Is het voor de wii niet mogelijk dan om deze ondersteuning later toe te voegen in de vorm van een patch ofzo?

  7.   
    ricklolps3's avatar

    Alias schreef, "Is het voor de wii niet mogelijk dan om deze ondersteuning later toe te voegen in de vorm van een patch ofzo?"

    ja dat lijkt mij ook wel handiger als dat kan >? 😆

  8.   
    Majo's avatar

    Tsja, Wii en downloadable content….

    Ze zijn er mee bezig iets te maken waardoor je ook downloadable content op je Wii kunt doen, maar wanneer dat komt is nog niet bekend: het kan er binnen een paar maanden zijn of pas over twee jaar. En over twee jaar heeft die patch niet erg veel zin meer gok ik.

  9.   
    Uchiha linkz's avatar

    ja is wel beetje dom van Nintendo 😛

  10.   
    Mattmerize's avatar

    *hoort in z’n hoofd het Super Mario 64-game over deuntje* Niet zo slim nee, ik begrijp zeker wel dat ze dat niet leuk vinden, zeker met een spel als Star Wars in de maak.