DICE op dit moment bezig met vijf verschillende Battlefield-games

Ben Cousins, directeur van Digital Illusions CE, de ontwikkelstudio achter de Battlefield-games, heeft tijdens zijn keynote speech op de Games Developers Conference in Parijs verkondigd dat de developer op dit moment bezig is met maarliefst vijf verschillende Battlefield-games.

Hieronder vallen wel Battlefield: Bad Company, welke aankomende vrijdag zal verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360, en het reeds aangekondigde Battlefield: Heroes, wat een gratis spel zal worden.

Een andere game waar DICE op dit moment aan werkt is een stuk minder interessant voor ons, het gaat hier namelijk om een Battlefield-game, speciaal ontwikkeld voor de Koreaanse markt. DICE heeft hiervoor de hulp ingeroepen van Neowiz, een bedrijf met veel ervaring in deze regio.

Het nieuwe aan dit nieuws is echter dat DICE ook nog bezig is aan een “core” game voor de consoles, wat wil zeggen dat het hier niet om een spin-off gaat, zoals Battlefield: Bad Company of het eerder verschenen Battlefield: Modern Combat. Wellicht betekent dit dat Battlefield 3 ook naar de consoles gaat komen. Dit zou de vierde game moeten zijn, met Battlefield 3 voor de PC als vijfde game in het rijtje van Cousins.

    “Since the start of this year I’ve been working as executive producer for the entire Battlefield franchise.”

    “We’ve got five titles in development at the moment, which is probably more than you expect.”


Battlefield: Bad Company, de nieuwste telg van Digital Illusion, zal vooral, in tegenstelling wat we inmiddels gewend zijn van de franchise, de nadruk gaan leggen op de singleplayer actie. De game zal gebaseerd zijn op de film Three Kings uit 1999, waarin een squad goed getrainde soldaten achter de vijandelijke linies goud en ander waardevol spul probeert te gappen. Electronic Arts belooft een meeslepende, filmische singleplayer met donkere humor en een omgeving wat tot de grond toe afgebroken kan worden. Volgens DICE is 90 procent van de omgeving ‘sloopbaar’. De multiplayer zal volgens Electronic Arts niet volledig vergeten worden.

Battlefield Bad Company verschijnt 27 juni voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Rock-in's avatar

    Tja, naast Bad Company en Heroes, blijft het gissen. 🙂

  2.   
    RinusReetRidder's avatar

    Vast Battlefield 3, misschien een PC versie van Bad Company en nog wat voor Azië. Goed bezig bij Dice. 8)

  3.   
    Kaassouffl3's avatar

    Hmm, ben toch best nieuwsgierig.

  4.   
    Tom's avatar

    RinusReetRidder schreef, "Vast Battlefield 3, misschien een PC versie van Bad Company en nog wat voor Azië. Goed bezig bij Dice. 8) "

    + de patch voor BF2. Dan hebbie er volgens mij al vijf.

  5.   
    nickykolkie's avatar

    ik kan niet wachten op heroes

  6.   
    Jarek's avatar

    De battlefield serie heeft altijd wel wat.
    Ook al vond ik de demo van bad company niet echt leuk.

  7.   
    GraveDevil's avatar

    Volgens mij gaat EA dit ook weer zo uitmelken als een ik weet niet wat.. Dit zjin dan titels die wel aanslaan, maar tog zijn het er wel een heleboel..

  8.   
    Soviet OsakaHugger's avatar

    Yes i love those games ! 😆 😆

  9.   
    jesse888's avatar

    die hebben het druk 😆