PlayStation 3-verkopen gaan de Xbox 360 voorbij in Europa

Europa is PlayStationland, dat was al duidelijk. Ondanks het feit dat de PlayStation 3 slechts de helft van de tijd verkrijgbaar is op de Europese markt, is de console nu al Microsoft’s Xbox 360 voorbij.

Na 132 weken staat de Xbox 360 nu op 5.415.000 verkochte consoles, terwijl de PlayStation 3 na 65 weken op 5.450.000 consoles staat. Per week heeft de PlayStation 3 dus gemiddeld dubbel zo goed verkocht als de Xbox 360, althans in Europa. Wereldwijd heeft de Xbox 360 nog een voorsprong van meer dan vijf miljoen consoles, welke echter snel kleiner wordt.

Hoewel deze aantallen erg mooi lijken, verbleken ze bij wat de Nintendo Wii tot nu toe heeft weggezet. Nintendo’s paradepaardje is tot nu toe meer dan 8.645.000 maal verkocht in Europa. Daarnaast halen de Europese verkopen van de PlayStation 3 het ook niet bij die van de PlayStation 2, wanneer je naar de eerste 65 weken na de release kijkt.

  1.   
    Koen's avatar

    Netjes 😮

  2.   
    Ika Q's avatar

    Yup, ikzelf ga binnenkort er ook 1 halen 😆

  3.   
    LXZ-76's avatar

    Kijk dit verbaasd me nou niet, in tegenstelling tot amerika stond de ps3 hier altijd sterker.

  4.   
    Rock-in's avatar

    Eindelijk. javascript:emoticon(‘:)’)

    Hoop er ook eentje aan het eind van het jaar te hebben. Ik mot geen M’sh*t! 🙂

  5.   
    antonie112's avatar

    dit komt waarschijnlijk omdat de PS2 zo’n succes was…
    ikzelf vind de prijs/kwaliteit van de Xbox 360 beter 😆

  6.   
    Cirdan's avatar

    hehe^^ Ik heb er zelf 1 van! 8)

  7.   
    GameAC's avatar

    Oh, dat is best hard voor M$. Dubbel aantal weken, minder verkochte consoles. Kwestie van tijd voordat de PS3 de 360 in totale verkopen in heeft gehaald.

  8.   
    calkie's avatar

    je moet ook zien dat het merknaam van ps velenmalen beter is als die van de xbox .ik denk dat het bij de volgende generatie weer een stap dichter bij elkaar zit . loop naar een basisschool en vraag een kind wat voor een computer wil je hebben en ze zeggen een gba ( in 9 van de 10 gevallen ) en anders zeggen ze wel nintendo.ik zou het al knap vinden als ze in de buurt kunnen blijven .ik zelf heb ze alle 3 en speel toch het vaakst op de xbox omdat ik daarop de spellen beter vind en vind spelen

  9.   
    gappower's avatar

    logisch !!! ps3 is veem beter….

  10.   
    N-Sortin's avatar

    Wii will see 😀