Productie van UT3 voor de Xbox 360 verloopt ”prima”

Unreal Tournament 3 is inmiddels verschenen voor de PC en PS3 en een Xbox 360 versie staat al een tijdje in de planning. Er werden eerder door Epic Games wat moeilijkheden genoemd met het goed werkend krijgen van een systeem waarmee spelers zelfgemaakte mods kunnen uitwisselen. Volgens Epic ging dit een stuk moeizamer bij de 360 dan bij de PS3, door strikte regels van Microsoft. Directeur Mark Rein bevestigde vandaag echter dat de game nog volop in ontwikkeling is en dat productie prima verloopt:

    “We don’t have a particular release date yet but we’re going to be playing it with some members of the press in two weeks at Midway’s next Gamers Day in Las Vegas. Should be fun. The game is coming along really nicely.”

Unreal Tournament 3 is een compleet nieuwe Unreal Tournament. Epic vond dat Unreal Tournament 2004 helemaal niet zo goed was als het had kunnen zijn, iets wat hardcore fans beamen. Het ontwerpproces verliep met UT3 dan ook anders dan voorheen: Epic wilde eerst zeker zijn van de gameplay en dan pas wordt alles (grafisch) mooi gemaakt. Dat is ook handiger in verband met de gebruikte Unreal 3-engine, die een hele hoge polygoncount kent en dat zorgt ervoor dat het ontwerpen van objecten langer duurt. Eén van die nieuwe gameplayelementen is de Warfare gamemode, met ‘maps zo groot als 3 Onslaught-maps, missiedoelen die op Assault lijken en miniem resource management’.
Unreal Tournament III is ook op de PlayStation 3 speelbaar met muis en toetsenbord. Om het spel eerlijk te houden zal er een balans moeten worden gevonden voor spelers met controller aan de ene kant en muis/toetsenbord-spelers aan de andere kant. De speler vooraf kan kiezen of hij mee wil doen aan een game met zowel controller als muis/toetsenbord, of niet. Op deze manier hoeft de conservatieve gamer dus geen hinder te vinden van muis-gamers.

Wil je weten wat wij ervan vonden? Lees dan vooral onze PC-review en PS3-review!

Unreal Tournament 3 is inmiddels voor de PC en PS3 verschenen. De Xbox 360-versie volgt later dit jaar.

  1.   
    Ika Q's avatar

    Jah hoe zit dat nou met die mods? Mods en regels, bah dat gaat voor mij bagger werken. Als we zien dat we weinig van die mods uit kunne halen zul je aan UT3 weinig aan vinden.

  2.   
    )GN(-Erik's avatar

    Voor de concoles is dit wel een vernieuwde game, maar op de pc is hij bijna het zelfde als UT2004 en dat vind ik jammer 😉

  3.   
    XGT_Spider's avatar

    ut3 sux op de ps3

  4.   
    SjaakSnel's avatar

    Gelukkig heb er zin in:P