2008 Fast Forward: Battlefield: Bad Company

Een nieuwe Battlefield? Dat wordt weer een groot multiplayer spektakel, lekker online knallen en vrienden virtueel in de pan hakken, toch? Nou, nee. Electronic Arts is niet meer zo voorspelbaar als vroeger, want de nieuwste Battlefield is helemaal geen multiplayer-georiënteerde shooter. Battlefield: Bad Company richt zich op singleplayer actie; Fast Forward blikte vooruit.

Eieren van goud
In tegenstelling tot alle vorige Battlefield games, is Bad Company ontwikkeld als singleplayer game. Voor velen kwam dit als een verrassing, aangezien het succes van Battlefield te danken is aan de ijzersterke multiplayer. De Zweedse ontwikkelaar DICE echter zegt dat Bad Company een minstens zo goede singleplayer zal hebben, vol spektakel, avontuur, gitzwarte humor en met een sterk verhaal. Dit verhaal zal zich afspelen tijdens een oorlog, waar zowel Amerika als Rusland en het Midden-Oosten bij betrokken zijn. Jij vormt samen met Haggard, Sarge en Sweetwater de B-Compagnie a.k.a. Bad Company. Jij en je maten hebben totaal geen zin in oorlog, maar krijgen desondanks de moeilijkste klussen toegewezen. Als er op een missie achter vijandelijke linies een vrachtwagen vol met goud voorbij kachelt, kiezen jullie eieren voor je geld en besluiten jullie achter het glimmende goedje aan te gaan. Om het goud te bemachtigen, moeten er uiteraard de nodige obstakels overwonnen worden. Het verhaal zal op een film-achtige manier worden verteld, met tussenepisodes en de nodige explosieve actie.

De boel aan gort
Battlefield: Bad Company zal geen first person shooter op rails worden, maar eerder neigen naar een soort free roaming manier van spelen. Je zult je kunnen bewegen in een open wereld, waarin alles te vernietigen zal zijn. En met alles bedoelt DICE ook alles. We zagen in trailers granaten gaten in huizen en bomen slaan, ramen aan diggelen knallen en allerlei onderdelen en modder in de rondte vliegen. Zelfs de grond zal niet overal tegen bestand zijn. Dit alles is verpakt in een grafisch prachtige wereld. Planten en bomen wuiven op de maat van de wind heen en weer, schaduwen veranderen mee met de stand van de zon; het liegt er allemaal niet om. We hebben echter vaker van dit soort praatjes te horen gekregen, die vervolgens niet helemaal uitpakten zoals gehoopt. Bad Company lijkt de praatjes daarentegen ook waar te gaan maken. De gameplay van Bad Company is gedeeltelijk gebaseerd op de mogelijkheid alles te verwoesten. Sniper gespot in een hoge toren? Raket erop af. Tank in aantocht? Zelfde verhaal. Om daarnaast de gameplay wat meer diepgang te geven, zullen de bekende wapenkits zoals de Sniper kit, Assault kit en Engineer kit wederom van de partij zijn, ook in de offline campaign.

[SCREENSHOTS]

Zoals gezegd speel je in een open wereld, maar ben je niet alleen. Samen met Haggard, Sarge en Sweetwater ga je van positie naar positie en probeer je het goud te pakken te krijgen. Het komt nogal eens voor in games dat je ondanks je kameraden het gevoel hebt alleen te spelen. In Bad Company moet een bijzonder goede AI er voor zorgen dat dat verleden tijd is. Zoals Brothers in Arms doen DICE en EA het echter niet; je zult je maten geen bevelen hoeven te geven, want ze weten zelf wel wat er van hen verwacht wordt. Haggard, Sarge en Sweetwater zullen uit zichzelf een weg naar de volgende objective vechten, zonder dat er enige orders aan te pas hoeven te komen. Dat scheelt weer de nodige irritatie, maar het neemt tevens wat diepgang weg.

Veelbelovend
Ook Bad Company lijkt een erg goede game te gaan worden. Of deze nieuwste telg in de succesvolle Battlefield-serie zich bij de mogelijke toppers van 2008 mag voegen, weet ik alleen nog niet zeker. Dat de game vol spektakel en pracht en praal zal zitten, is wel zeker. De prachtige physics en open levels, diepgaande spelbeleving, zwarte humor en goede setting maken me toch wel heel nieuwsgierig. Als DICE en Electronic Arts hun beloften wel degelijk waarmaken en Bad Company inderdaad net zo vet wordt als z’n online voorgangers, dan staat er ons nog heel wat te wachten.

Er is nog geen precieze releasedatum bekend, maar Battlefield: Bad Company verschijnt wellicht in april voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Nice een pc versie komt er ook wel aan denk ik? Ze brengen tegenwoordig wel zware games uit zeg 😳 binnenkort Assassins Creed Grand Theft Auto IV (waarschijnelijk) Bioshock hopelijk Battlefield Bad Company 😕

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    Helaas niet voor de pc 😥 , zal nog wel ff duren 😡

  3.   
    Gerjann's avatar

    waarom niet voor de pc?? 😕

  4.   
    Leon 2.0's avatar

    ”GerJan 15″ schreef, "waarom niet voor de pc?? 😕 "

    volgens mij komt er in 2009 een andere versie voor de pc 👿

  5.   
    Bello 2185's avatar

    mr.black schreef, "

    ”GerJan 15″ schreef, "waarom niet voor de pc?? 😕 "

    volgens mij komt er in 2009 een andere versie voor de pc 👿 "

    Ja volgens mij iets van BF3 ofzo.

  6.   
    Gerjann's avatar

    Bello 2185″]

    ”mr.black schreef, "[quote=”GerJan 15″ schreef, "waarom niet voor de pc?? 😕 "

    volgens mij komt er in 2009 een andere versie voor de pc 👿 "

    Ja volgens mij iets van BF3 ofzo.[/quote]

    wtf dan pas!! 😕

  7.   
    Bello 2185's avatar

    Het kan volgens ij ook wel eind 2008 zijn d8 ik.

  8.   
    Leon 2.0's avatar

    ”Bello 2185″ schreef, "Het kan volgens ij ook wel eind 2008 zijn d8 ik."

    waarschijnlijk eind 2008, maar het zal wel uitgesteld worden tot begin 2009 😡

  9.   
    Bello 2185's avatar

    ”Bello 2185″ schreef, "Het kan volgens mij ook wel eind 2008 zijn d8 ik."

  10.   
    Tollos's avatar

    huuuh ik dacht dat BF altijd voor de pc uit kwam 😕

  11.   
    samus's avatar

    de screens zien er toch al goed uit 🙂