Team Fortress 2 krijgt nieuwe maps, achievements en gameplay-update

Het mag duidelijk zijn dat The Orange Box een enorm succes is geworden. Zowel Half-Life 2 en de twee episodes als ook Portal en Team Fortress 2 werden overspoeld met positieve recensies. Valve heeft inmiddels laten weten dat er hard gewerkt wordt aan een update en nieuwe content voor Team Fortress 2. De nieuwe content zal twee nieuwe maps met zich meebrengen, die we binnen twee maanden mogen verwachten. De maps zullen in elk geval voor de PC verschijnen, maar het is nog niet zeker of deze ook voor de Xbox 360 en PlayStation 3 uitgebracht zullen worden.

De update zal mogelijk sneller uitgebracht worden en bestaat uit extra achievements voor Medic’s en significante gameplay tweaks voor deze klasse. Wat de tweaks precies inhouden is niet bekend gemaakt, maar volgens Valve zal het eerst voor de Medic-klasse gelden en later impact hebben op alle overige klassen.

The Orange Box is uitgebracht met het oog op Half-Life 2: Episode Two en deze ‘box’ is een gebundelde uitgave van Half-Life 2, de vervolgen Episode One en Episode Two, de cartoony multiplayergame Team Fortress 2 en de puzzelgame Portal.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder spelen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol. De game speelt zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral af in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (grote robotspinnen) zijn daardoor ook wat uitgebreider en massaler dan voorheen. Verder krijg je in deze tweede Episode te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider, die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels.

Team Fortress 2 is een game gericht op de multiplayer en met een vrolijke, cartoony uitstraling. Kies uit verschillende classes, variërend van de zwaarbewapende Heavy tot de in stealth gespecialiseerde Spy, en werk samen met je team om de overwinning te behalen in diverse spelmodi en mappen.

Portal is een innovatieve puzzelgame, waarbij jij een testpersoon bent die in diverse ruimtes van Aperture Science de uitgang moet zien te halen met behulp van je portal-gun. Hiermee kan je een ingang en een uitgang creëren en uiteraard zijn ook alle natuurkundige wetten, zoals zwaartekracht en valversnelling van toepassing op de portals die je maakt. Op deze manier dien je diverse lastige situaties te doorstaan.

De Half-Life 2: Orange Box is inmiddels verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Faex's avatar

    Leuk voor hUn 8)

  2.   
    GameAC's avatar

    mooi, hopelijk ook voor de consoles, de 6 maps ken ik nu wel

  3.   
    TheDude's avatar

    De tweaks komen voor alle versies volgens mij, maar het is vrijwel zeker op dit moment dat de nieuwe maps alleen voor de PC versie zijn. Lang leve Steam. 8)

  4.   
    gappower's avatar

    Dit is pas goed nieuws

  5.   
    Rock-in's avatar

    Hè, ik dacht dat de maps ergens deze maand uitgebracht zouden worden. Ze begonnen al over de release van deze content begin december het zou alleen langs M’soft moeten gaan en dan kon het uitgebracht worden. 😕 Naja, iig blij dat er nieuws over is. 😛