Komt L.A. Noire ook naar de Xbox 360?

Vorig jaar meldde Take-Two nog dat Rockstar’s L.A. Noire een PlayStation 3-exclusive zou worden en iets later meldde een insider van Team Bondi eveneens dat de game zeker niet voor de Xbox 360 in ontwikkeling is. Toch lijkt hier alsnog verandering in te komen, want Team Bondi plaatse onlangs een vacature voor een Lead Animator die ervaring heeft met zowel de PlayStation 3 als de Xbox 360.

Het blijft nog even wachten op een officiële bevestiging, maar de kans lijkt zeer groot dat we L.A. Noire straks ook op de Xbox 360 kunnen spelen.

L.A. Noire wordt een klassiek detectiveavontuur dat zich zal afspelen in het Los Angeles aan het eind van de jaren ’40. Je moet een aantal gruwelijke moorden oplossen en je komt er te diep met je neus in te zitten. Gevolg is dat je binnen no-time tot aan je nek in de stront zit in de onderwereld van The City of Angels.

Ontwikkelaar Team Bondi heeft het Los Angeles uit de jaren ’40 zeer nauwkeurig nagebouwd voor deze game. Nog geen tientallen freeways, nog geen Afro-Amerikanen die rappen dat ze uit Compton en Long Beach komen, nog geen rolschaatsende meisjes op Santa Monica Beach Boulevard. Nee, in die tijd ging het om misdaad, drugs, jazz, corruptie en Hollywood. De game zal meerdere eindes kennen en de keuzes van de speler hebben veel invloed op het verhaal en de uitkomst van de zaak. Verder zal de Amerikaanse Marine een sleutelrol gaan spelen in het verhaal van L.A. Noire en zal de game diverse side-missions krijgen, gebaseerd op echte cases uit 1947.

L.A. Noire zal in 2009 verschijnen voor de PlayStation 3 en wellicht ook de Xbox 360.

  1.   
    touchdown's avatar

    maakt mij niks uit of hij naar de 360 komt want ik haal dit spel denk ik toch niet voor mijn 360

  2.   
    Neolite's avatar

    niks mis mee, gewoon naar de 360 halen. 🙂

  3.   
    SuperNova's avatar

    Misschien is games maken voor de 360 ongeveer hetzelfde als games maken voor de PS3 ?

  4.   
    Ruudjee's avatar

    Mooooi! Weer een toppertje in spé voor de 360 dus!

  5.   
    GameAC's avatar

    Valt wel op hoe vaak ps3 exclusives “zeker weten” ook naar de 360 komen…

  6.   
    Kaassouffl3's avatar

    Ik geloof er eigenlijk niet zo veel van.. maar we zullen zien!

  7.   
    Firef0x's avatar

    anders speel ik wel mafia 😛