Wii Sports geen vervanging voor echte beweging

Vlak na het verschijnen van de Wii werd deze al geroemd vanwege de actieve beweging die gamers kregen (soms iets té actief), vooral bij Wii Sports. Sommige gamers zagen dat als argument om hun ouders te overtuigen dat gamen op een Wii alleen al genoeg is en ze dus niet meer buiten de deur hoeften te gaan voor wat beweging.

Een onderzoek van de John Moores University uit Liverpool laat echter zien dat de Wii geen argument is om niet echt te bewegen. Wetenschappers van deze universiteit zetten 11 gamers tussen de 13 en 15 jaar aan Wii Sports en aan Project Gotham Racing 3 op de Xbox 360. Het resultaat: met Project Gotham Racing verbrandden gemiddeld ze 125,5 kJ/kg/minuut, met Wii Sports maximaal 202,5 kJ/kg/minuut. Omgerekend naar een uur matig tot intensief bewegen – de huidige standaard – betekent dat, dat een game als Wii Sports slechts 2% meer energie verbrandt dan games waar minder activiteit bij nodig is.

De wetenschappers vonden wel, dat extra bewegen in games aangemoedigd moet worden; alle beetjes extra helpen. Het onderzoek werd overigens gefinancieerd door een marketingsbedrijf, dat door Nintendo U.K. gebruikt wordt. De resultaten van het onderzoek zeggen verder ook niets over Wii Fit, wat nog moet verschijnen.

 1.   
  Pinzö's avatar

  In your face Nintendo 😆

 2.   
  Cirdan's avatar

  mja, echt sporten is leuker, omdat je ook met anderen omgaat.

 3.   
  Kaassouffl3's avatar

  Pinzö schreef, "In your face Nintendo 😆 "

  Het is toch niet gemaakt om af te vallen?

 4.   
  Neolite's avatar

  was wel te verwachten 😉

 5.   
  r_AW's avatar

  De Wii blijft gewoon een console, hij was sowieso al niet speciaal om af te vallen ofzo,
  dus écht verbaasd het me niet. Ik moet wel zeggen dat je soms behoorlijke inspanning levert
  bij Wii sports, tenzij je natuurlijk Golf ofzo speelt 🙄

 6.   
  martijn901's avatar

  het is niet gemaakt om aftevallen
  maar om games zoals sport en actie games realistieser te maken
  door de beweegingen